säkerhet Nalgene flaskor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-01-17
Nalgene vattenflaskor är ett populärt alternativ till att köpa buteljerat vatten och kasta bort plastflaska. Men studier av bisfenol A (BPA), en komponent av polykarbonatplast några Nalgene flaskor är gjorda av, har visat att det kan få farliga effekter på hormonnivåer, säger EarthEasy. com. Dessa studier har orsakat farhågor för konsumenter som använder Nalgene flaskor. Men ytterligare studier har visat att små mängder av BPA är säkra, enligt PlasticsInfo. org

Du behöver:.
NiMH-batteri.

Identification

Nalgene flaskor kännetecknas av ljusa färger och skruvlocket lock. De är märkta med Nalgene logotyp på ena sidan och en mätskala på den andra. De är värme-och kyla-resistenta, splittersäkert och hållbara. Nalgene Lexan flaskor är tillverkade av polykarbonatplast. Dessa flaskor ha nummer 7 återvinningssymbolen gjutna i botten, enligt EarthEasy. com.

Fördelar

Nalgene flaskor med polykarbonatplast som innehåller BPA har vissa fördelar. De är återanvändbara och möjligt för konsumenterna att minska plastflaska avfall från vatten på flaska. Polykarbonat är mycket hård och motståndskraftig mot värme. Polykarbonat också har en mycket hög slagseghet, som gör att flaskan att släppas upprepade gånger utan att brista, enligt Engineering Polymer-specialister.

Missuppfattningar En studie utförd på 2003 och offentliggjordes i Environmental Health Perspectives tidningen fast att barnet flaskor med spår av BPA lakas ett litet belopp för de första användningsområden men beloppet minskade snabbt. De fann emellertid också att efter ett antal tvättar den mängd BPA som läcker ut från flaskorna ökat igen . Studien väckte oro hälsoeffekterna av BPA på kroppen . Studier har också funnit att låga doser av BPA har påverkat försöksdjur .

Ytterligare forskning

US Environmental Protection Agency har fastställt en säker nivå för BPA exponering och forskare över hela världen har funnit att graden av BPA urlakning till livsmedel är endast fem ppb . Detta resultat innebär att en person skulle ha att äta eller dricka mer än 1300 pounds av mat eller dricka en dag för hela sitt liv att överstiga säker nivå för BPA exponering . Nivån på BPA studerats i "lågdos" djurförsök har 1. 000 nanogram per kilo kroppsvikt, medan den genomsnittliga dagliga exponeringen för människor är 20 till 30 nanogram, enligt PlasticsInfo. org.

Förebyggande /Lösning

Även om dessa resultat visar att plast görs med BPA är säker, vissa människor fortfarande tror att dessa plaster är inte säkert. För att skydda en Nalgene flaska från att bryta ner och eventuellt släppa BPA, tvätta en ny flaska innan användning och endast handtvätt Nalgene flaskor, inte sätta dem i diskmaskinen. Håll flaskorna borta från direkt solljus och andra former av värme. Undvik att använda starka rengöringsmedel och byt flaskan om det verkar slitna eller spruckna. En annan lösning vore att använda ett alternativt flaska. Nalgene producerar nu BPA-fria flaskor, av både plast och metall.

Previous:nothing Next:information på bollen och uttaget , vänd och gångjärn av knäet

Relaterade artiklar


 • hur du designa din egen kit hem akut
 • hur man anmäler vård missbruk hem patienten
 • hur du tar bort tillfälliga tatueringar från huden
 • hur man köper Stödstrumpor online
 • degenerativa skelettsjukdomar hos barn
 • stipendier för omvårdnad högskolor
 • säkraste sättet att få en solbränna
 • vad är barnreumatologi ?
 • klimakteriet med en äggstock
 • Vilka är fördelarna med studsade studsmatta motion ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com