skrivbord säkerhet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-14
Enligt Office Chair Recensioner , " Miljoner människor arbetar med datorer varje dag. " Ryggvärk och belastningsskador orsaka frånvaro från arbetet som kan vara så dyrt som $ 31300000000 per år . Skapa en arbetsmiljö som är säkert och bekvämt tar lite eftertanke och förberedelser . Den Arbetarskyddsstyrelsen Administration ( OSHA ) har ergonomiska krav för kontoret för att skydda arbetstagarnas

Kroppshållning

Kroppshållning är viktig att minska belastningen på kroppen . En person bör sitta med huvudet och nacken i linje med sin kropp , riktad framåt men inte framåtlutad . Axlar och armar bör inte höjas . Handleden och händer måste vara raka och inte böjda antingen uppåt eller nedåt. Om du använder ett handledsstöd , bör den ha stoppning och låta din handled och underarmar att bo i en rak linje när du arbetar . Fötterna ska vara på ett fotstöd eller platt på golvet med låren parallella med golvet .

datoranvändning Säkerhet

Datorer är de primära Office-verktyg för många människor som arbetar vid ett skrivbord . Inte konfigurerat datorn på rätt sätt kan orsaka muskel-stam. Musen ska placeras nära tangentbordet så att du inte når eller stretching för att använda musen. Tangentbordet eller annan inmatningsenhet ska vara bekvämt att nå nycklar utan ansträngning. Det händer och handled ska inte vila eller skaver mot hårda eller vassa ytor. Monitorn placering är viktig för att undvika muskelbristning och ansträngda ögon. Överst på skärmen ska vara i ögonhöjd eller något under. Du ska inte behöva böja huvudet uppåt eller nedåt för att visa skärmen. Bildskärmen ska vara rakt framför dig när du arbetar. Du borde inte behöva vrida på huvudet för att visa skärmen. Bländning bör inte fundera över bildskärmens skärmen för att undvika att placera dig i en onaturlig ställning för att "se igenom" det skarpa ljuset. Detta kommer också undvika ansträngda ögon.

Arbetsområde

skrivbord och stol arbetar som en enhet i din arbetsplats. Bordet kan vara rätt höjd, men om stolen inte är justerat för användarens höjd, kan det leda till att du når eller ditt lår får gnugga undersidan sidan disken. Det bör vara 2 till 3 inches mellan skrivbordet och låren. Under skrivbordet bör inte vara belamrad så att dina fötter inte har plats för dig att sitta nära arbetsytan. Bistånd verktyg som handling innehavare bör vara på samma höjd som bildskärmen. Det bör också vara på samma avstånd som bildskärmen. Du ska inte behöva vrida huvudet eller ständigt flytta fokus i din vision.

Stol

OSHA kräver att kontorsstolar uppfyller vissa normer. Ordföranden måste ryggstöd. Optimalt har stolsryggen en liten "S"-kurva för att anpassa ryggraden. Den bör ha en "vattenfall" eller böjda framför sätet för att säkerställa korrekt blodcirkulation. Justeringar bör vara lätt att göra för sits och rygg höjd samt bakåt tilt. Korrekt hjul hjälper användaren att gå lätt. I allmänhet bör stolar vara bekväm och i gott skick.

Allmänna arbetsytan Att tänka

Telefoner är inte nödvändigtvis en del av skrivbordet säkerhet, men många kontorsanställda använda telefoner utförligt. Telefonen ska placeras på skrivbordet så att du inte sträcka för att svara . Du måste också hålla huvudet upprätt medan du talar , speciellt om du utför uppgifter på datorn på samma gång . Hörlurar kan du koppla dina axlar när du pratar i telefon och skriva .I allmänhet bör alla möbler och kontorsutrustning som används med skrivbordsarbete korrekt . Varje del av utrustningen bör kunna justeras för att möta enskilde arbetstagaren behov . Arbetsuppgifterna ska vara varierat, så att du kan utföra olika uppgifter ibland . Detta förebygger monotona rörelser skador. Du bör också ta "mikro-pauser" när du arbetar vid ett skrivbord.

Previous:nothing Next:hur man hittar en barnmorska i Illinois

Relaterade artiklar


 • sport att få barnen passa
 • tecken på att bli gravid
 • hur man skyddar öronen när du simmar
 • sjukdomar som nyfödda och spädbarn vaccineras mot
 • mjäll i spädbarn
 • Hur fungerar lipider kroppen använder ?
 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • tecken på missfall som börjar
 • hur du lägger till anhöriga till din sjukförsäkring
 • roll elastin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com