socialt arbete och äldre missbruk

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-29
Övergrepp mot äldre är ett vanligt förekommande problem i samhället som lovar att förvärras så många baby boomers går i pension , individer lever längre och samhället fortsätter att underlåta att hitta en lösning. Vissa möjligheter finns, men mer kan göras för att främja dem och se till att seniorer känner sig bekväma med att använda tillgängliga tjänster

Definition

samhället inte har kommit överens om en kortfattad definition av övergrepp mot äldre . Men flera olika definitioner har en hel del likheter . Generellt är övergrepp mot äldre när en person över en viss ålder är offret eller ekonomiskt, psykologiskt eller fysiskt våld . Våld i hemmet , aktiv försummelse och passiv försummelse kan även räknas som övergrepp mot äldre . Familjemedlemmar , grannar eller nya nära vänner som oftast begår övergrepp mot äldre .

Förekomst

Forskare och vårdpersonal har både rapporterat betydande ökningar av äldre misshandel . Vuxen Protective Services , den största byrå för att rapportera missbruk , dokumenteras 253. 421 rapporter om övergrepp under 2008 för personer över 60 år . Uppskattningsvis 84 procent av incidenter rapporteras aldrig , enligt National Elder Abuse Incidens Study . Kombinera fakta , senatens särskilda kommitté för Aging uppskattas att fem miljoner pensionärer får uppleva missbruk varje år . Missbruk kan leda till för tidig död , krossade värdighet och en osäker ekonomisk framtid.

Vaksamhet

Socialarbetare nyckelroller i många av de statliga och lokala program som finns för att hjälpa seniorer-från rådgivning till stödgrupper , att rapportera telejourer , att ledande grupper gemenskapens verksamhet. Socialarbetare avslöja ofta tecken på missbruk , eftersom de har särskild utbildning i att diskutera känsliga frågor , som handlar om familj dynamik och förespråka kunder . Framgång kan bero på specifika detaljer som ordval , enligt National Association of socialarbetare. Till exempel , socialarbetare noga med att använda termer som " illa " eller " kränkt " istället för " övergrepp. " Övriga hälso-och sjukvårdspersonal , inklusive sjukhus arbetstagare , gå socialarbetare i missbruk upptäckt . De letar efter humörsvängningar, oförklarlig skador och sedan vet hur man ber enkla, ickedömande frågor.

Behandling

Självrapporterad hälsa och anläggning-rapporterade fall av äldre missbruk i allmänhet vände omedelbart över till en socialarbetare. Socialarbetaren kommer att göra en psykosocial bedömning, då omedelbar privat rådgivning som kan sluta med en remiss till ett härbärge, heta linjen eller närstående resurs. Ett stort mål av en socialarbetare när man ser en ny kund är att bedöma stödjande nätverk för att säkerställa att kunden inte kommer hem till en osäker miljö. En socialarbetare kommer att assistera en ledande i rapporteringen av brott och kommer att ge fortlöpande rådgivning eller en remiss

Problem

övergrepp mot äldre är fortfarande ett problem av två skäl, enligt Mount Sinai School of Medicine. Utbildningsprogram för medicinsk arbetstagare i allmänhet informella och seniorer mest sannolikt att drabbas missbruk kommer sannolikt också att vara isolerad, därför inte ser som personer som kan upptäcka ett problem. Komma familjemedlemmar att förbinda sig till uppföljande vård, svara i telefon från organ såsom Adult Protective Services och tillåta inspektioner på plats i sina hem utgör ett pågående problem. I vissa fall är ansvarsfrihet alternativ begränsas kraftigt på grund av de höga kostnaderna för sjukhem och en familj ovilja eller oförmåga att ge dem.

Previous:nothing Next:om barnavård försäkring i Florida

Relaterade artiklar


 • Vilka funktioner i urinröret ?
 • biverkningar av klor i vatten
 • skälen för missade menstral cykel
 • vad är skillnaden mellan en elektrisk rullstol & en rörlighet skoter ?
 • vad är tecknen på heroin missbruk ?
 • Listan över olika födelse kontroller
 • Vilka är fördelarna med studsade studsmatta motion ?
 • vad är den kemiska riskerna med rengöringsmedel på mat ?
 • vattenfiltrering alternativ för villaägare
 • tecken på en hjärtinfarkt för kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com