svårt att andas på grund av skarp smärta

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-01-11
Många människor upplever kraftiga smärtor i bröstet . Ibland kan dessa smärtor kan vara så illa att andningen blir svårt . Det finns många orsaker till bröstsmärta , några av de vanligaste är pleurit , fibromyalgi , blindtarmsinflammation , costochondritis och skador på revbenen . Du bör diskutera eventuella bröstsmärta du upplever med din läkare ,

pleurit

pleurit är en inflammation av slemhinnor i lungorna . Pleurit normalt orsakar kraftiga smärtor när du andas eller hosta . Pleurit uppträder vanligen som ett resultat av andra villkor , såsom lunginflammation eller tuberkulos , som påverkar lungorna . Det kan orsaka hosta och snabb andning , och den sjukes huden kan bli blå . Pleurit behandlas vanligen med antibiotika , om det orsakas av en bakteriell infektion. Om det orsakas av en virusinfektion , kommer pleurit går ofta bort av sig själv .

Fibromyalgi

Fibromyalgi kännetecknas av kroppen hela gemensamma ömhet och smärta som kan innehålla bröstet , vilket gör andningen. Orsakerna till fibromyalgi är okänd , men University of Maryland Medical Center anges att fysiska eller känslomässiga trauma kan bidra till att orsaka sjukdomen. Andra symtom som du kan uppleva är trötthet , hjärtklappning och spänningshuvudvärk. Låga doser av antidepressiva läkemedel som Prozac och Seroxat är ibland för att behandla fibromyalgi . Pregabalin är det första läkemedlet att ha godkänts av FDA för att behandla sjukdomen .

Appendicit

Appendicit uppstår när tillägget , som ligger i slutet av tjocktarmen , blir inflammerad , vanligen på grund en infektion . Detta orsakar smärta som börjar vid naveln och går sedan till höger sida av magen. Smärtan kan bli så dålig att den ger andningssvårigheter. Andra symtom är en brist på aptit, kräkningar och låg feber. Appendicit är i regel behandlas med en kombination av operation för att avlägsna den inflammerade appendix och antibiotika för att bekämpa infektionen.

Costochondritis

costochondritis uppstår när ett revben eller brosk i ett revben blir inflammerad. Detta kan orsaka mycket smärta, speciellt när lungorna trycker mot inflammation vid andning. Det inflammerade området brukar också ömma vid beröring. Costochondritis behandlas vanligtvis med anti-inflammatoriska läkemedel som ibuprofen.

Rib Skador

en spricka eller brutet revben kan också orsaka smärta när lungorna trycker mot det skadade området. Du kan också uppleva en del svullnad där resåren har ont. Brutna revben läker vanligen på egen hand. Kan dock en allvarlig fraktur kräva kirurgisk reparation. I revbensfraktur reparation, är benet återansluts och förstärkt med en tallrik.

Previous:nothing Next:hälsopsykologi mitt i karriären utbildning

Relaterade artiklar


 • tecken på att du är gravid
 • hur man designar badrum i åldern
 • vad gör östrogen blockerare göra ?
 • vad är dubbelspel teorin?
 • hur man kan stoppa omvårdnad
 • förteckning av ärftliga African American sjukdomar
 • det bästa sättet att växa längre
 • snart som möjligt graviditet tecken
 • Skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped
 • om California sjukförsäkring för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com