typer av röntgenutrustning

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-19

Du behöver:
Roll av tjockt, stretch sticka material
. Måttband.
Sax.
Tyg lim.
Kardborrband (2).

Radiologi, eller diagnostisk radiologi, har blivit ett viktigt verktyg för läkare att hjälpa till att diagnostisera och rekommendera behandling för sina patienter. De flesta större bilddiagnostiska centrum har flera typer av röntgenutrustning för läkaren att välja mellan. Varje del av utrustningen kräver omfattande utbildning och certifiering av tekniker som driver bildenhet.

MRI (Magnetic Resonance Imaging)

MRI (Magnetic Resonance Imaging) är en högljudd, men mycket viktig maskin som använder magnetfält och radiovågor för att få bilder av patienten. Eftersom den inte använder strålning och ger mycket detaljerade bilder, har MRI blivit den mest önskade bilddiagnostik metod av läkare. De flesta röntgen centra har tunneln /traditionella typer av MR-maskiner, men det finns öppna MRI maskiner för patienter som är klaustrofobisk.

CT /datortomografi (datortomografi)

CT /datortomografi (Datortomografi) använder roterande röntgenbilder och datorer för att få nära och detaljerade bilder av organ, blodkärl och muskler. Ge klarare bilder än en vanlig röntgen, är denna typ av sökning som vanligtvis används för hjärnan, bihålor, buk, bäcken och bröst.

Ultraljud (Sonography)

Ultraljud, eller Sonography, är ett diagnostiskt maskin som använder högfrekventa ljudvågor för att skapa bilder. Detta bilddiagnostik maskin används ofta under graviditeten och att identifiera problem med inre organ. Ultraljud anses vara den säkraste modalitet att använda på grund av sin brist på strålning, särskilt för väntande kvinnor.

PET /CT Scan (Positron Emission Tomography)

PET /CT, eller PET-scan (Positron Emission Tomography), är en typ av nukleärmedicin bildbehandling som ger tredimensionella bilder av kroppen (oftast i samband med CT eller MRI). Patienten får en liten mängd radioaktivt material som avger gammastrålning som sedan upptäcks av PET-scannern . Denna typ av diagnostisk avbildning används ofta för att upptäcka cancer , sjukdomar i hjärnan och hjärtproblem.

X-ray

röntgenapparater använder röntgenstrålar , eller elektromagnetisk strålning , för att ge bilder av någon del av kroppen . Även om bilderna inte är lika detaljerade och tydliga som andra former av bilddiagnostik, är de snabba och ofta används för att fastställa problem med täta områden av kroppen , såsom ben eller ledband .

Previous:nothing Next:Effekterna av Remicade på menstruationscykler

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en kvinnas ägglossning datum
 • Hur avgör en ultraljud maskin ålder av graviditeten ?
 • metylparaben & graviditet
 • kall dimma luftfuktare problem
 • tecken på bröst klumpar
 • Varför är det viktigt att senor inte stretchar ?
 • amning och hyperglykemi
 • idéer till baby bevis ett hus
 • Vad är orsaken av menstruationscykeln stanna ?
 • vad är orsakerna till utvecklingsförsening ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com