typer av tryckpunkter

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-01-03
Det finns ett antal typer av tryckpunkter på kroppen . Dessa inkluderar sammankomster av nervändar och känsliga punkter i muskler , blodkärl och senor . Trycket på olika typer av punkter kan orsaka smärta eller njutning , och det har hävdats att arbeta på tryckpunkter kan kunde lätt sjukdomstillstånd

Smärta

Några tryckpunkter i nacke , huvud, bål , armar och ben kan pressas att orsaka smärta . Grupper av nerver kan vara smärtsamt enbart på grund av känsligheten i området. Tryckpunkter på muskler och senor kan vara smärtsamt eftersom de sker på en svag punkt och trycka dem tillfälligt avbryter muskel eller sena funktion. Ett tryck punkt på ett blodkärl gör ont eftersom blodet är blockerad.Genom att trycka ett tryck punkt kan orsaka smärta längs den drabbade fartyget, muskel eller sena. Detta kan vara användbart i självförsvar. Men se till att du har fått utbildning i att använda tryckpunkter av detta skäl innan du försöker göra det, eftersom du kan orsaka mer skada och smärta än avsett. En smärtsam tryck punkt vid ett gemensamt tyder oftast på att trycka detta område kommer att orsaka skador på leden.

Pleasure

Svag gnugga av några tryckpunkter kan orsaka känslor av nöje och avkoppling. I tryckpunkter på nerv grupperingar, stimulerar denna massage nerverna. Tryckpunkter på senor och muskler kan kännas lustfylld eftersom den försvagade punkten är försiktigt stimuleras, ungefär som massage. Till exempel försiktigt massera, i cirkulära rörelser, den punkt i mitten av handleden strax under veck i huden kan känna exceptionellt trevlig. Den mest njutbara tryckpunkt ligger på nedre delen av trampdynan vid den punkt mellan första och andra tårna .

Huvudvärk

Vissa tryckpunkter är användbara i befria sig själv från en huvudvärk . Placera båda tummarna på skallbasen , bredvid utskjutande delen av skallen bakom öronen , och massera området med cirkulära rörelser. Massera tempel , som är platta sektioner av ben precis bakom starten av åsen i ögonhålor . Dessa är de mer njutbar tryckpunkter som tros lindra huvudvärk . En annan tryckpunkt för smärtlindring är köttiga köttet mellan tummen och pekfingret . Klämma detta område ända till känslan viss smärta är avsedd att lindra huvudet smärta .

Fysisk hälsa

Varje tryck punkt ska tillhandahålla en annan hälsofördelar. Bruket av akupressur bygger på detta antagande att ge medicinska fördelar genom stimulering av tryckpunkter . Till exempel kan tryckpunkter runt handleden och längs armen hjälp för att befria dig av sorg , rensa ditt sinne , lindra andlig längtan , känslor rensa , släppa ilska , öka blodcirkulationen och underlättar andningen problem , enligt online tryckpunkt guide , Tryck på Pek .

Överväganden

Tryckpunkter kan orsaka stor smärta när den trycks och kan även orsaka allvarliga skador . Var noga med att använda extremt försiktig när du använder tryckpunkter av någon anledning. Om du är stimulerande tryckpunkter för att behandla ett medicinskt tillstånd, se till att det inte är den enda behandling som du använder . Om du är sjuk, besöka en läkare.

Previous:nothing Next:melamin barn

Relaterade artiklar


 • hur man inte ska få hudbristningar under graviditeten
 • Oklahoma mat stämpel krav
 • Skillnaden mellan en fotvårdsspecialist och en ortoped
 • penicillin allergier hos spädbarn
 • Varför är vissa människor vänsterhänta & andra rätt ?
 • Skillnaderna mellan systemisk & lungkretsloppet
 • hur du avgör om ditt barn är sjukt
 • Vilka funktioner i 4D ultraljud ?
 • äldre och värmeslag
 • information om hypertoni hos nyfödda
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com