vad är CVS testning?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-01-25
CVS provning, eller moderkaksprov, är en prenatal test utfördes på en gravid kvinna från 10 till 13 veckor efter hennes sista menstruationscykeln. CVS tester används för att avgöra om ett foster har en medfödd defekt som orsakas av en medfödd sjukdom eller kromosomavvikelse. Par som kan riskera att sprida eventuella fel till sina barn bör tala med sin sjukvård för att avgöra om CVS testning är lämpligt

Du behöver:.
Tvål
Vatten.
Handduk.

Typer

CVS provtagning har skett i två olika metoder. Den vanligaste typen av CVS testning kallas transcervical CVS testning . Under detta förfarande , samlar en läkare skär en smal kateter i moderkakan genom livmoderhalsen öppning och sedan moderkaksprov celler från moderkakan . Detta görs med hjälp av ett ultraljud som styr den person som utför testet. Den andra typen av CVS testning transabdominal , vilket kräver en nål och stick igenom gravida moderns buk till hennes moderkaka . Nålen används för att rita och ta bort moderkaksprov celler från moderkakan .

Fördelar

CVS testning är till nytta för att identifiera kromosomavvikelser eller genetiska sjukdomar tidigt i en graviditet. Om du gör det kan ett par att fatta beslut om hur man bäst hand om fostret eller om att föra sina foster till full sikt. Förskottet kunskap kan hjälpa föräldrar att bättre förbereda sig för föräldraskap ett barn med en sjukdom eller särskilda behov, inbegripet medicinsk vård, livsstilsförändringar och finansiella frågor.

Varning

The American Association Graviditet rapporterar att 1 procent av mödrar som genomgår CVS testa missfall deras foster. Även om detta är en statistiskt liten andel, är CVS testning inte utan eventuella biverkningar. Transabdominal CVS testning bör inte utföras på kvinnor som har blött vaginalt under graviditeten, är gravid med flera barn eller som har en infektion. Transcervical CVS testning bör inte utföras på kvinnor som har problem med sin livmoder, inklusive muskelknutor eller en lutande livmoder.

Överväganden grund av viss risk för missfall i samband med CVS testning, är det inte rekommenderas för alla gravida kvinnor. De som bör överväga den innehålla kvinnor som fått tidig fosterdiagnostik ultraljud eller blodprov , som visade en förhöjd risk för en sjukdom , mödrar som är över 35 år och löper större risk att bära ett barn med kromosomavvikelser , kvinnor som tidigare fött barn att ett barn med en missbildning , och de föräldrar som har en familjehistoria av genetiska sjukdomar

Betydelse

En CVS -testet används för att upptäcka kromosomavvikelser frågor, såsom Downs syndrom , samt ärftliga sjukdomar , till exempel . som cystisk fibros . De som vill bestämma faderskap till ett foster kan välja att genomgå CVS testing, som är till 99 procent korrekt rapportering faderskap , enligt den amerikanska Graviditet Association . DNA som samlats in från celler från moderkakan under ett missfall kan jämföras med DNA från den eventuella fadern .

Previous:nothing Next:benvävnad hos äldre kvinnor

Relaterade artiklar


 • tecken på graviditet medan Depo
 • hälsopsykologi mitt i karriären utbildning
 • hur man kan öka antalet spermier när du är över 40
 • hur man skapar en 100-dagars träning utmaning
 • hur ögat ser upp och ner
 • hCG-hormon och stress
 • inkontinensprodukter för barn
 • Fakta om hand saniterare
 • vad som orsakar uppblåsthet innan en menstruationscykel?
 • kakaosmör bränna behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com