vad är dåligt om melamintallrikar ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-01-20
Melamin är en kemikalie som , när de blandas med formaldehyd , skapar något som kallas melaminharts . Detta harts är en mycket stark syntetiskt material som är brand-och värmebeständigt och används i många föremål, från golv till tyger , till porslin . På senare tid har vissa människor ifrågasätts säkerheten för melamin porslin , särskilt för barn . Innan du använder sådant porslin , finns det några saker om melamin du bör veta

Överväganden

" Chemical urlakning " är beteckningen för vad som händer när vissa kemikalier i en container i det här fallet , melamin-sippra till den mat som innehöll . Världshälsoorganisationen och FDA uppger att spår av melamin är tillåtna som livsmedel . Men om mer än ett spår av melamin läcker ut från behållaren till maten , har den potential att orsaka allvarliga andnings-och matsmältningsproblem och kan vara skadligt för njurarna .

Expert Insight

I juli 2010 uppmanade det internationella livsmedelssäkerheten kommissionen Codex Alimentarius-kommissionen sätta en gräns för hur mycket av melamin som var acceptabel i livsmedel och bröstmjölksersättning . Det sätter gränser för välling vid 1 mg av melamin per 2. 2 pounds i pulverform formel och 2,5 mg per 2. 2 pounds av andra livsmedel .

Care

Om du har melamin porslin finns det några saker du kan göra för att förhindra kemisk lakning uppstår . Först tvätta alla melamin produkter för hand i stället för att rengöra dem i diskmaskin . För det andra , inte mikrovågsreflektorer melamin eller använda dem för att koka vatten . Uppvärmning av melamin ämnen ökar risken för kemiska utlakning .

Betydelse

Ordet melamin " har i nyheterna en hel del under de senaste åren , delvis tack vare en incident i Kina där mjölk var avsiktligt behäftade med den kemiska så att det ser ut den innehöll mer protein än den verkligen gjorde . Flera barn dog av exponering för melamin och några 300. 000 blev sjuka av det . Den kinesiska regeringen avrättades så småningom två personer som tros ha spelat en roll i skandalen .

Bottom Line

Enligt FDA , chanserna av melamin läckage från porslin tallrikar till personer är mycket låg och de hälsorisker som är så låg att melamin porslin anses " lämplig för den allmänna säkerheten . " För människor med barn som vill vara extra försiktig , kanske det skadar inte att använda produkter som är melamin -fri eller åtminstone vidta åtgärder för att försäkra sig om att melamin produkten inte är uppvärmd .

Previous:nothing Next:roll i familjen i vården

Relaterade artiklar


 • Vatten & öroninfektioner
 • Hur man blir vältränad
 • badtunnor & manlig fertilitet
 • Patienten överföringsteknik
 • hur vet man om en tjej är gravid ?
 • define radiologer
 • Lactobacillus fakta
 • andningsorganen och hjärtfrekvens
 • orsakerna till fenylketonuri ( PKU)
 • NuvaRing födseln minska biverkningarna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com