vad är skillnaden mellan en elektrisk rullstol & en rörlighet skoter ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-21
På grund av genetiska frågor, skada eller åldrande, människor har ibland begränsad rörlighet och lita på hjul enheter att ta sig runt. Dessa individer har att välja mellan en elektrisk rullstol och en rörlighet skoter. Båda dessa enheter kommer att få en person där han behöver gå i de flesta fall, men det finns stora skillnader på områden som funktionalitet, transport och kontroll metod. Dessa skillnader avgör vanligtvis vilken enhet som en person plockar

Vikt

Elektriska rullstolar är mycket tyngre än skotrar eftersom de är utformade för att ge mer stöd och hantera mer använda på många olika terrängtyper. Detta kan vara en fördel när det gäller stabilitet. Kan dock lätthet skotrar vara fördelaktigt om skotern behöver flyttas ofta.

Funktionalitet och komfort

Elektriska rullstolar är avsedd för dig att sitta i de flesta (om inte alla) av dagen. Däremot är skotrar utformade som tillfälliga medhjälpare. Personer som använder skotrar i allmänhet fortfarande har en viss rörlighet men kan behöva stöd som är begränsade till exempel när symptomen blossar eller de tröttnar . Följaktligen har skotrar inte så många funktioner som elektriska rullstolar göra när det gäller positionering . Detta gör stor skillnad i total komfort.

Fördelning och transport

Eftersom skotrar inte har så många funktioner , de är lättare att bryta ner för transport eller lagring jämfört med elektriska rullstolar . Men elektriska rullstolar oftare har säkra poäng , vilket gör dem säkrare att röra sig om användaren behöver sitta i stolen medan i ett fordon .

Control

Användarna styr elektriska rullstolar via en programmerad joystick . Användare kontroll skotrar med en styrande rorkult liknande cykel styret . Det innebär att den person som använder en rörlighet skoter måste ha mer utbud av rörelse med minst en arm än en person som använder en elektrisk rullstol.

Välja rullatorer

Om en person har att välja mellan en elektrisk rullstol och en rullatorer med liknande funktioner, valet av vilka förflyttningshjälpmedel till användning bestäms av hur en person avser att leva , kostnaden för rullatorer och miljön . Till exempel, om en person gillar att vara utanför , då en elektrisk rullstol är bättre eftersom det kan hantera mer terräng . Vissa försäkringsbolag täcker inte skotrar , och elektriska rullstolar nästan alltid är dyrare på grund av deras ökade funktioner . Snäva kurvor kan göra vissa modeller av båda typerna av stöd orimlig .

Previous:nothing Next:vad är meningen med neonatal sepsis ?

Relaterade artiklar


 • varför intramuskulära injektioner?
 • hur man använder saltvatten för att framkalla kräkning
 • tibia skelettsmärta
 • hCG-hormon och stress
 • hur man byter ett batteri i en taylor litium skala
 • tidiga filmvisningar för afroamerikaner att eliminera sjukdomar
 • medicinsk anatomi tungan
 • hur man underhåller könshår prydlighet
 • typer av tryckpunkter
 • grått hår tillväxt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com