Medicaid inkomster riktlinjer i Colorado

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-26
Medicaid är ett statligt program som ger sjukförsäkring för låginkomsttagare som uppfyller kraven. I Colorado, dessa invånare omfattar familjer, barn, gravida kvinnor, seniorer, blinda och personer som har funktionshinder. En potentiell Medicaid enrollee skulle kontakta sin Colorado länets sociala tjänster eller tjänster som rör människors kontor för att förhöra sig om behörighetskrav och få en ansökan. Han måste fylla i ansökan och lämna nödvändiga upplysningar om inkomst. Att intäkterna Information spelar en avgörande roll vid bedömningen av om den sökande är godkänd för Medicaid inskrivning. Inkomst avses alla brutto (före skatt) varje månad hushållens inkomster och resultat. Information om Medicaid inkomster riktlinjer och gränser kan förändras över tiden, så det är viktigt att kontakta länet eller statliga Medicaid-program kontor för den mest aktuella informationen.

Graviditet

En gravid kvinna kan få Medicaid täckning, och hennes hushåll inkomsterna måste vara 133 procent eller mindre av den federala fattigdomsgränsen att kvalificera sig. Ett ofött barn av en gravid kvinna räknas som en familjemedlem.

Barn under 6

För att möta den Medicaid inkomster riktlinjer, familjens inkomst av barn som är yngre än 6 år gamla får inte vara mer än 133 procent av den federala fattigdomsgränsen.

Barn 6-18

För barn i åldrarna 6 och 18, Medicaid riktlinjerna fastställs att familjens inkomster måste vara på eller under 100 procent av den federala fattigdomsgränsen att kvalificera sig.

Föräldrar

Föräldrar med hemmavarande barn kan uppfyller kraven för Medicaid täckning om deras inkomster är 100 procent eller mindre av den federala fattigdomsgränsen.

vuxna under 64

vuxna utan barn som är under 64 år måste inaktiveras eller blind för att kvalificera för Medicaid. Låga inkomster funktionshindrade som få tillägg Security inkomst (SSI) är automatiskt berättigade till Medicaid täckning och därför behöver inte separat träffa Medicaid inkomster riktlinjer.

65 år och äldre

Vuxna som är minst 65 år gammal och som få tillägg Security Income (SSI) och /eller ålderspension (OAP) är berättigade till Medicaid täckning. Dessutom inskrivna pensionärer seniorer som är i Medicare kan uppfylla kraven för att få Medicaid . Deras inkomster kan vara för hög för att möta Medicaid riktlinjer , men Medicaid kan bidra till att täcka Medicare kostnader . Om en pensionär inkomst är lägre än den federala fattigdomsgränsen , betalar Medicaid Medicare månatliga premier , självrisker och samförsäkring . Om de högre inkomster är mindre än 120 procent av fattigdom , kan han uppfyller kraven för Medicaid att betala endast Medicare Part B premier .

Colorado fungerar

En person som erhåller bistånd genom Colorado Works , som också kallas tillfälligt bistånd till Behövande familjer ( Tanf ) , är berättigad till Medicaid och inte nödvändigtvis behöver separat träffa Medicaid inkomster riktlinjer . Om hon börjar sysselsättning som ökar hennes inkomst så att hon inte längre inom Medicaid riktlinjer, kan hon kunna fortsätta Medicaid täckning för en viss tid.

Long-Term Care

Människor som får lång- omsorg kan uppfylla kraven för Medicaid täckning. De i denna kategori är äldre och funktionshindrade. Dessutom kan personer med funktionshinder rätt till omsorg Medicaid täckning. Deras inkomster måste vara under ett visst belopp för att kvalificera, och nuvarande inkomstgräns information finns tillgänglig genom länet Institutionen för eller sociala tjänster.

Previous:nothing Next:hemsjukvård alternativ

Relaterade artiklar


 • hur täckningen av en vattenbehållare & sopor kan påverka vår hälsa
 • fördelar och risker av progesteron kräm
 • lumbal stenos & höftproblem
 • ländryggsbesvär & vulva stickningar
 • förteckning över alla naturliga vitaminer för småbarn
 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • säkerhet etikett krav
 • kraven för en Kentucky medicinsk kort
 • hur du registrerar dig för uttrycka skript hemleverans
 • snäva byxor & testikeln smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com