absoluta eosinofiler nivåer

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-11
Blodet består av olika typer av celler , inklusive röda blodkroppar , vita blodkroppar och blodplättar . Vita blodkroppar är en del av kroppens immunsystem och tjänar till att försvara kroppen mot mikroorganismer och andra främmande ämnen. Fem olika typer av vita blodkroppar finns , varav en är den eosinofila . Friska organ innehåller ett visst antal eosinofiler . Onormal siffrorna visar ofta förekomst av sjukdomen

Eosinofil Kännetecken

Celler består av många strukturer , av vilka två är kärnan och cytoplasman . Kärnan butiker cellens genetiska informationen , och cytoplasman är ämnet utanför kärnan . En process som kallas färgning gör att man kan identifiera celltyper och differentiera cellulära strukturer när det färgade provet ses med mikroskop . Cytoplasman av eosinofiler innehåller naturligtvis granulat som visas röd- orange när färgas med färgämnet eosin . Snarare än att vara sfärisk , består kärnan i den eosinofila typiskt av två lober .

Funktion av eosinofiler

Eosinofiler spela en särskild roll i immunsystemet . De är särskilt effektiva på att förstöra främmande substanser som kan vistas i kroppen som en följd av parasitinfektioner . Eosinofiler bidrar också till att uppmuntra inflammation . Inflammation är inte nödvändigtvis en dålig sak. Det är kroppens sätt att naturligt isolera och kontrollera en sjukdom webbplats . Tyvärr kan inflammation kan också orsaka skador på vävnader i kroppen . Följaktligen , förutom att undersöka blod , läkare fläck ofta och undersöka inflammerad vävnad för förekomst av eosinofiler som ett medel för att fastställa orsaken till inflammation .

Mätning Eosinofil Antal

Ett fullständigt hematologiskt eller CBC , är ett blodprov som bestämmer antalet olika celler i blodet , inklusive eosinofiler . Värden som erhålls kan vara antingen relativ eller absolut . En relativ räkna är antalet eosinofiler närvarande för varje 100 vita räknas blodkroppar och uttrycks i procent . Absolut eosinofil-nivåer bestäms genom att multiplicera det relativa värdet av den totala vita blodkroppar . Enligt David Zwick , MD , av Children 's Mercy sjukhus och kliniker , förlitar sig på procentsatser snarare än absoluta värden kan resultera i feltolkningar av avvikelser . Följaktligen många laboratorier rapporten både i relativa och absoluta värden.

Normal eosinofil-nivåer

Enligt Merck Manual , ett värde på 1 till 4 procent eosinofiler anses vara en normal relativ sortiment och från 50 till 400 eosinofiler per kubikmeter millimeter blod är en normal absolut intervall . I sin bok med titeln , " Blood Cells : En praktisk vägledning , " Barbara J. Bain , professor i diagnostisk haemotology vid Imperial College i London , anges att normalvärdet absoluta värden på eosinofila är samma för män och kvinnor , samt individer av olika etniska grupper. Absolut eosinofil räknas är högre hos nyfödda barn än vuxna . En långsam minskning i absoluta eosinofil- nivåer ses hos äldre .

Onormala eosinofil-nivåer

Eosinophelia är den term som används för att beskriva onormalt hög absolut eosinofil-nivåer . Intestinal parasitinfektioner , t. ex. de som orsakas av rundmaskar eller bandmaskar , vissa typer av leukemi , autoimmuna sjukdomar , såsom lupus , allergier och astma är tillstånd som förknippas med hög absolut eosinofil- nivåer . Enligt National Institutes of Health, läkemedel såsom amfetamin , laxermedel innehåller psyllium , vissa antibiotika, interferon , och lugnande medel kan orsaka eosinophelia . De hävdar också att lägre än normalt absoluta eosinofil- nivåer kan leda till alkoholförgiftning och förekomsten av för mycket kortisol ( ett hormon som produceras av binjurarna ) i kroppen .

Previous:nothing Next:biverkningar för att hålla en blåsa

Relaterade artiklar


 • förteckning av hälsosamma livsmedel för småbarn
 • mini trampolin instruktioner
 • Mat & tinnitus
 • telejourer för graviditet frågor
 • ungdomar och alkohol fakta
 • hur man använder rytmen metod för födelsekontroll
 • lämplighet idéer för undervisning en vattensport klass
 • vad gör östrogen blockerare göra ?
 • vad är galactocele av bröstet ?
 • hur man kan öka ansiktshår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com