effekten av fytosteroler på manlig testosteron

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-19
Fytosteroler, som också kallas växtsteroler, är växtbaserade föreningar som konkurrerar med kolesterol i tarmen. Intag av fytosteroler kan minska mängden kolesterol absorberas från tarmarna och lägre blodet kolesterol. Fytosteroler kan påverka testosteron metabolismen hos män genom samverkan med 5-alfa-reduktas enzymet. Även om djurförsök visar att ett högt intag av fytosteroler kommer att minska serumtestosteronnivåerna, mänskliga försök hittills har misslyckats med att påvisa sådana effekter.

Fytosteroler

Fytosteroler finns i vissa växter och har liknande struktur som det kolesterol molekylen. Livsmedel som är särskilt rika på växtsteroler innehålla naturliga vegetabiliska oljor, obearbetade gryn, nötter och baljväxter. Fytosteroler minskar mängden kolesterol vi tar upp från maten, och därför lägre LDL-kolesterol (det vill säga det onda kolesterolet). National Cholesterol Education Program rekommenderar 2 g växtsteroler per dag för kost terapi för LDL-kolesterol.Några studier, som "Dietary fytosterol hämmar tillväxt och metastasering av MDA-MB-231 mänskliga bröstcancerceller som odlas i SCID möss" som publicerades i mars-april 2000 upplaga av Anticancer Research Journal, har också funnit höga fytosterol kost för att sänka förekomsten av cancer, men resultaten är inte övertygande i nuläget.

Testosteron

Testosteron är ett hormon som produceras i första hand i den manliga testiklar och är ansvarig för många av de manliga egenskaper, såsom ansiktshår, djup röst och muskeltonus. Hos män såväl som kvinnor, är en begränsad mängd testosteron tillverkas även i binjuren ( vilket är anledningen till honor också har testosteron , trots saknar testiklar ) . Ett flertal enzymer interagera med testosteron , som resulterade i tillverkningen av hormonet metaboliter , såsom estradiol och DHT .

5-alfa-reduktas

enzymet 5-alfa- reduktas är en kritisk enzym som omvandlar testosteron till dihydrotestosteron , eller DHT . DHT är en mer potent metabolit av testosteron och är känt för att orsaka håravfall , liksom andra biverkningar , inklusive förvärrad vissa former av cancer . Enligt studien med titeln "fytosterol utfodring framkallar förändring testosteron metabolism i råtta vävnader," publicerades i Journal of Nutritional Biochemistry i december 1998, kan fytosteroler hämma 5-alfa-reduktas, och kan, i teorin, minska testosteron effekter på kroppen .

Animal Studies

I samma studie med titeln "fytosterolestrar utfodring framkallar förändring testosteron metabolism i råtta vävnader," publicerades i Journal of Nutritional Biochemistry i december 1998, vetenskapsmän slutsatsen att kosten fytosteroler matas till råttor sänkte verksamhet av de enzymer av testosteron metabolism. Det måste dock påpekas att djuren i studien fick ganska stora doser av fytosteroler.

Human Studies

Till skillnad från råtta, som forskning ut med människor underlåtit att registrera en signifikant effekt av fytosteroler på testosteron metabolism. En studie publicerad i European Journal of Clinical Nutrition i maj 2003, med titeln "Safety of långsiktiga konsumtionen av vegetabiliska sterolestrar berikade med spridning", kom fram till att fria och totala testosteronnivån hos män förblev opåverkade.

Previous:nothing Next:sommaren lämplighet läger för barn

Relaterade artiklar


 • utveckling av tidigt födda barn
 • polycytemia höftproblem
 • grått hår tillväxt
 • navelsträngsblod gasanalys
 • Vad är orsaken av menstruationscykeln stanna ?
 • hur man ansöker zinksulfat
 • tecken och symtom på lågt progesteron & östrogen
 • spädbarn ryggrad utveckling
 • anställdas hälsa incitamentsprogram
 • modifierad checklista för autism hos småbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com