fisk & gravida kvinnor

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-10
Störst anledning till oro för gravida kvinnor konsumerar fisk är kvicksilverföroreningar . En gravid kvinna ska aldrig undvika att äta fisk helt men definitivt ta hänsyn vissa försiktighetsåtgärder och riktlinjer . Det finns många nyttiga näringsämnen i fisk som stöd i utvecklingen av deras ofödda barn , och därför bör gravida kvinnor inte skära fisk helt ur sin kost , om du inte uppmanas att göra det av sin läkare

Du behöver : .
Soap .
Vatten.
Mirror .

fördelarna med fisk

Fisk innehåller många nyttiga näringsämnen , inklusive omega-3 och B- vitaminer som hjälper till med utveckling av en bebis hjärna . Enligt Mayo Clinic , fisken är en rik källa till protein och järn , vilket är avgörande för ett barns utveckling . Mayo Clinic visar också forskning som anger brist på fisk kan bidra till dålig verbal förmåga och beteendestörningar hos barn .

Mercury

Eftersom det främmande kvicksilver finns i fisk , föreslås det att gravida kvinnor till måttliga belopp av fisk de äter . Kvicksilver kan påverka hjärnans utveckling utöver nervsystemet av en baby . " American Journal of Preventive Medicine säger att fisken inte behöver skäras ut ur gravida kvinnors kost helt och hållet . På grund av det kvicksilver i fisk , har FDA fastställt särskilda riktlinjer för intag av fisk för barn , kvinnor som är gravida eller dem som vill bli gravid .

riktlinjer

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA föreslår att högst 12 oz . med låg kvicksilver fisk bör ätas i en vecka . Fisk med lägst kvicksilver omfattar krabba , havskatt , flundra , kolja , hummer , lax , räkor och tilapia , bland många andra. Fisk med högsta kvicksilver bör undvikas för gravida kvinnor och inkluderar havsabborre , svärdfisk , tegelabborre och haj . Fisk i mellan högsta och lägsta halter kvicksilver bör modereras av tre 6-oz . portioner i en månad . Dessa fiskarter är hälleflundra , tonfisk , saltvatten bas , krokar , blufish och havsöring .

Försiktighetsåtgärder

Gravida kvinnor bör undvika rå fisk och skaldjur på grund av skadliga bakterier eller virus . De bör också undvika kyld rökt fisk och skaldjur och allt som fångats i förorenat vatten. Enligt Mayo Clinic , bör gravida kvinnor fäster även uppmärksamhet till sina lokala fisk rådgivning att vara säker på att de inte äter något med kemiska föroreningar . Alla skaldjur som äts måste kokas ordentligt, med en inre temperatur på 145 grader Fahrenheit.

Kontrapunkt

Mayo Clinic hänvisas en brittisk studie utförd på 2007 föreslogs att efter FDA riktlinjer gör mer skada än nytta för gravida kvinnor. Enligt studien fanns det inga negativa effekter för kvinnor som åt mer fisk och skaldjur att vad FDA föreslog. Men var kvinnor som åt på de krav som FDA eller lägre mer benägna att ha barn med kommunikationsproblem, finmotorik frågor skicklighet och övergripande problem beteende, enligt denna studie.

Previous:nothing Next:hur man avgör organ ram

Relaterade artiklar


 • olika idrotter för barn
 • Vatten & öroninfektioner
 • barns hälsa samt krav intäkter
 • sport att få barnen passa
 • inomhus garvning fakta
 • elektroniska spel & barns hälsa
 • mjällschampo under graviditeten
 • ortopediska implantat allergi
 • vad är CVS testning?
 • nackskador från bilolycka
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com