georgia kod handikappramp förordningar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-08
Georgia kod regler för handikappade ramper är förenligt med Americans with Disabilities Act , som ändrades in1990 och kräver att alla med funktionshinder inte diskrimineras eller uteslutas från tillgång till offentliga tjänster, verksamhet eller program av offentlig natur . Detta i sin tur gör särskilda ramp förordningar att gälla för personer med funktionshinder att få tillgång till offentliga strukturer . Särskilda lutning , bredd och säkerhet ingår i koden regler för handikapp ramper .

Slope

Den viktigaste egenskapen hos en handikappramp är dess lutning . Om lutningen är för hög blir det svårt för användaren att få upp den lätt och kan presentera risk för halka bakåt om användaren blir för trött för att fortsätta . Om lutningen på rampen är för gradvis och avståndet för lång tid, kan detta motverka syftet av rampen , som är tänkt att ge personer med funktionshinder bekväm och säker åtkomst utan alltför stor ansträngning . Koden kräver att en rullstolsramp inte vara högre än en 1:33 förhållande . Detta innebär att ramp bör vara 33 meter i längd för varje fot i höjd .

Bredd

Georgia kod föreskrifter kräver att varje ramp uppfyller särskilda bredd krav för att anses ADA godkänt. Alla ramper bör ha en bredd på inte mindre än 36 inches . Rullstolsramper bör också ha baser eller landningar på botten av rampen och på toppen av rampen så att personen kan vara i nivå början till slut . Landningen bredd bör inte vara mindre än bredden på rampen, 36 inches. Entrédörren till huset bör också ha en tillgång för inte mindre än 32 inches från landning om dörren öppnas utåt.

Säkerhet

Alla handikapp ramper ska vara fria från skräp och smuts. Ingen typ av hinder, som lådor eller andra stora föremål, ska placeras på rampen när som helst. Villkoret för rampens yta bör aldrig vara hal eller mjuk, eftersom detta skulle skapa en säkerhetsrisk och gör det svårt för rullstolen att manövrera effektivt. Ledstänger ska placeras på vardera sidan av rampen på en höjd på minst 34 inches från golvet i rampen. Alla handikapp parkering måste inom en kort avstånd från ramp.

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa gamla föräldrar från att köra

Relaterade artiklar


 • tamoxifen effekter på endometriet
 • Illinois cobra lagar
 • genetiska test för dyslexi
 • effektiv kommunikation med äldre
 • allergi taggar
 • biverkningar av Tylenol Förkylning och influensa mössor gel
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • gallring hår & män
 • hur du lägger till anhöriga till din sjukförsäkring
 • gasning & graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com