hur FÄRGER effekt stämningar och känslor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-10
Color har länge trott att behandla sjukdomar , påverka stämningar och känslor inflytande. Kinesiska böcker i medicin inspelade färg diagnoser över 2000 år sedan . Araber och egyptier har även visat sig använda formulär med färgterapi , som brukar kallas " chromatherapy " idag . På 1940-talet S. V. Krakov visade experimentellt att färg påverkar nervsystemet . Använd varma färger för att främja samtal och en lekfull stämning och kalla färger att bjuda avkoppling och tänkte när de överväger färg färger för ditt hem .

Du behöver:
Soap
. Vatten.
Mirror .

Gul

Den gula färgen kan stimulera mental aktivitet , främja känslor av välbefinnande och lycka . Gul står för förtroende , skiner optimistiskt och friskar upp med energi . Använd denna färg i hemmet kontor , kök och matsalar , men undvika att sova områden ( särskilt barnets sovrum ) .

orange och rött

Samtidigt som orange och rött är olika färger , de är nära i nyans och närstående i rörelse stimulering . Orange stimulerar aktivitet , aptit och uppmuntrar konversation . Det brister med glädje och kan vara ett njutningsmedel . Red har visats av Krakov för att höja blodtryck och puls samt stimulera binjurarna ( källan av adrenalin ) . Använd dessa färger i entréer , matsal , vardagsrum och lekrum .

Rosa

Rosa lugnt näring , lugnar och lugnar , samtidigt påminner oss om en tröstande moderns famn . Använd i vardagsrum , barnrum och sovrum . Färgen rosa är tänkt att undertrycka aptit , så använd sparsamt i kök . Observera att du inte behöver måla ett helt rum rosa , accenter i dekorationer eller blommor kan ge samma effekter .

Purple

favorit av tidigare kungligheter , lila är självsäker, värdig och målmedveten . Lila är en kombination av rött och blått , vilket ger en balans när medvetandet blandad med en lugnande avslappnande effekt. Användning i vardagsrum och sovrum och använda ljus lavendel-liknande purpur i badrum också.

Blå

Det blå vatten och himmel producerar de välkända avslappnande och lugnande effekter inneboende i båda . Dessa effekter bekräftades i Krakov experiment . Färgen blå kan lindra spänningar och uppmuntra varsam kommunikationen . Använd denna färg på områden av reflekterande tänkande och, men undvik i områden där verksamheten uppmuntras (till exempel kök och hemmakontor).

Grön

Grönt är uppfriskande, förnya och lugnande. Cirka 32 procent av kottar ansvarar för att se färgen i ögat är gröna kottarna, som grön är den framträdande färgen i den naturliga världen. Grönt är användbart för en mur som fungerar som en bakgrund till tillbehör, eftersom det är en färg som kommer att ge effekter utan att vara iögonfallande.

Previous:nothing Next:hälsoproblem med Calphalon köksredskap

Relaterade artiklar


 • vad är den kemiska riskerna med rengöringsmedel på mat ?
 • ansikte , haka & övningar hals
 • födelsemärken & graviditet
 • Hur avgör en ultraljud maskin ålder av graviditeten ?
 • Ada handikappramp regler
 • positiva tecken på graviditet
 • orsakerna till en förstorad prostata ?
 • graviditet försäkring i Indien
 • vad är orsakerna till spotting i mitten av din cykel ?
 • Alpha Hydroxy & graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com