hur man kan stoppa gamla föräldrar från att köra

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-02-08
Om dina gamla föräldrar fortfarande kör och du är orolig , ordna en kort bil resa med dem att hålla sin kör. Om de kör på olämpliga hastigheter , driva över körfält , har svårt att fokusera eller se , inte upptäckt fotgängare eller har andra liknande problem , planera att prata med dem om att ge upp körning . Förstå att köra pensionering kan vara en känslig fråga , med många förare rädda för att förlora sitt oberoende. Lyssna på deras rädslor och kommunicera med dem öppet , snarare än att ge dem en enkel föreläsning om säkerhet .
1 .
metoden dina gamla föräldrar om pension från att köra innan det blir ett allvarligt problem. Vänta inte med att ha den här konversationen efter att dina föräldrar har varit i en olycka .Förbered samtalet genom att utveckla en checklista över varför du är orolig . Dessa skäl kan vara medicinska tillstånd, dålig syn och om inte dina föräldrar har svårt att komma ihåg bekanta rutter . Du kan även lägga skulden på andra håll , genom att berätta för dina föräldrar att du är orolig för andra vårdslösa förare krascha in i dem .
2 .
Utveckla svar på sannolika invändningar . Till exempel kan dina föräldrar hävdar att kollektivtrafik i deras stad är minimal och att de fortfarande behöver gå matinköp . Ditt svar bör tillhandahålla en lösning , till exempel genom att erbjuda att ta dem shoppa varje vecka eller inköp av dagligvaror på nätet för hemleverans .
3 .
Initiera en lämplig diskussion . De AARP erkänner två typer av diskussioner förare pensionering . Den första kallas " Level One " diskussion , där du lägga en grund av nonchalant diskutera körsäkerhet . Detta sätter en ton för senare diskussioner , när dina föräldrar verkligen behöver ge upp körning . Det andra diskussionen ", nivå två , "uppstår när en äldre person släpps ut sig själv och andra för fara genom att fortsätta att köra bil och han måste sluta omedelbart . Beroende på dina föräldrars personligheter , får dock de vill inte ge upp bilnycklarna efter bara en eller två diskussioner .
4 .
Ta dina föräldrar till ögonläkare . Om deras vision stör körningen kan de lyssna en professionell råd om det här problemet . Du kanske vill starta ett möte själv med sin ögonläkare i förväg , för att få sin uppfattning om deras körsäkerhet .
5 .
Ring dina föräldrars läkare , särskilt om de ta mediciner . Informera henne om att du är orolig för dina föräldrars säkerheten under körning och att du vill ta in dem för ett möte . Din läkare kan kanske hjälpa dig att övertyga dina föräldrar att sluta köra med att påpeka att de mediciner de tar kan göra dem trötta . Eller så kanske hon påpeka en specifik sjukdom gör det säkert för dem att köra .
6 .
Ring din lokala Vägverket eller om dina föräldrar fortfarande envisas med att köra . MSNBC. com rekommenderar be DMV att begära att dina föräldrar ta ett körprov för att en karl bilist rapporterade dem som kör oberäkneligt .
7 .
Fråga dina föräldrar om du kan låna deras bil medan din bil repareras , en annan strategi som rekommenderats av MSNBC. com . Detta kan vara ett alternativ om dina föräldrar måste sluta köra omedelbart innan de skadar sig själva eller andra . Detta kan hjälpa dig att köpa lite tid att övertyga dina föräldrar att gå i pension från att köra .


Previous:nothing Next:hur man gör en pillerburk

Relaterade artiklar


 • tekniska hjälpmedel för äldre förare
 • tecken på sura uppstötningar hos spädbarn
 • det bästa sättet att växa längre
 • Hur går det för en koloskopi på en nyfödd ?
 • orsakerna till vätska efterspänn
 • snabbt hem rättsmedel för cystisk akne kokar
 • varm blixt lättnad hos kvinnor som passerat klimakteriet
 • vad som är normalt barn andning ?
 • bästa sättet att använda en eliptical träningsmaskin
 • kragarna och öroninflammation
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com