läslampor och dålig syn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-02-05
Myopi kan vara ärftlig , men behandlingen i svagt ljus eller bländande solljus kan också påverka hur ögonen utför senare i livet . Tills det är känt om synproblem är strikt ärftlig eller hur stor roll för miljön spelar , är det bäst att ta hand om ögonen genom att använda bra läslampor för nära arbete

Natur vs Vårda

Vision naturligt förändras med åldern . Ögonen kräver mer ljus och korrigerande linser för att hantera förändringarna. En person i åldern 60 behöver dubbelt ljusintensiteten som en 20-årig utför samma uppgift . Ljuset som kommer in i ögat från en oönskad riktning orsakar huvudvärk , skymmas vision och trötthet . Detta bländning , vare sig direkt eller indirekt , bör minimeras för att minimera ögontrötthet . En korrekt placerad läslampa med tillräcklig belysning är nyckeln .

Korrekt riktning

ljuskälla för en enskild sitter vid ett skrivbord bör placeras något över och bakom huvudet. Detta kommer att låta ljuset skina över vänstra axeln för högerhänta läsare och över höger axel för vänsterhänta personer . Rummet bör också ha en andra ljuskälla för att minska oönskade kontrast och skuggor . Bedtime lampor bör vara stark nog att läsas av , men inte stark nog att skapa skuggor eller reflexer .

Dator Belysning

Ljus för datorarbete bör inte ge ett sken på skärmen , eller kommer från ett fönster bakom skärmen . Regelbundna pauser från skärmen kommer att minska förekomsten av trötta eller brännande ögon och irriterade ögon huvudvärk . Hållning är också viktigt . Dålig hållning kan påverka blodcirkulationen i ryggraden samt huvud och producera ytlig andning som kan påverka synen effektivitet .

Ljusstyrka

Rätt ljusintensiteten gör print mörkare mot en vit sida . Naturligt ljus kommer in ett fönster avger 100 till 500 fot ljus av ljus medan en 60 W glödlampa ger bara 80 . ( En fot ljus är mängden ljus som produceras av ett ljus som släpps ut ena foten från en sida i tryck . ) Naturligt ljus är att föredra framför sådana artificiella belysningskällans .

artificiellt ljus

På nätterna , när naturliga ljuset är inte ett alternativ , en lång bordslampa med 150W lampa är det näst bästa . Lampan ska placeras på bordet till vänster om din stol . Om reflexer från lampan hittades på sida i boken eller på datorskärmen , bör placeringen av ljus på bordet ändras tills bländning är borta .

regelbundna pauser

Det är viktig att ta regelbundna pauser eller göra det till en vana att titta bort från tv , bok eller datorskärmen för att ge ögonen en viloperiod. Överanvändning av någon del av kroppen kan orsaka skada. Ögonen är inget undantag .

Previous:nothing Next:hur man ska bekämpa sjukdom skiftarbete





Relaterade artiklar


 • melamin barn
 • transport av fett & kolesterol
 • hus mögel och dess effekter på människor
 • typer av elektriska rullstolar
 • roll i ett samhälle barnmorska
 • vatten födseln tips
 • skadliga effekterna av andning katt urin
 • Hur man använder en NordicTrack skidåkare
 • bebisar och irriterad tarm
 • röda korset första hjälpen information




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com