massage tekniker som används för sluta röka-program

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-02-24
Alla massage stilar och tekniker har positiva terapeutiska värde i protokoll rökavvänjning. Både stress och nervositet som kan orsaka den psykologiska tvång att ha en cigarett och nervösa symptom på abstinens är lugn och avslappnad i kraft av massage. Oavsett om det är den allmänna uppmjukning av traditionell massage, den holistiska värdet av New Age massage, eller den vetenskapliga manipulation av målinriktade insatser punkter på kroppen, är värdet av massage erkännas som en användbar komponent, men inte nödvändigtvis en fristående bota, i en pågående sluta röka systematiskt program.

traditionell massage

traditionell massage är erkänd som fysiska fördelar som faktiskt förbättra den psykiska hälsan. Den tidning Preventive Medicine rapporterade att arbetet med att sluta röka förbättras genom massage. Den primära typer av traditionell massage är svenska, thailändska och djup vävnad. Massage minskar nivåerna av kortisol och adrenalin, hormoner i samband med stress. Människor i sluta röka-program har i allmänhet från en hög nivå av stress och spänningar. Massage hjälper till att bromsa nikotin cravings och förbättra humöret, vilket ger en ökad känsla av välbefinnande som tillåter en person att hantera och övervinna trycket av ett rökavvänjningsprogram. Svensk massage använder långa slag, smidigt appliceras på huden och yttre lager av muskler. Ofta görs med olja eller lotion, det är en mild och avslappnande förfarande. Thai massage innebär mer stretching och bockning av leder och lemmar, och djup vävnad massage använder djupare knådande tekniker för att få till inredning muskellager.

New Age tekniker

Andra icke-konventionella metoder kan kombineras med massage för att stärka en regim till sluta röka. Hot stone massage, aromaterapi massageoljor, varma oljor och hypnotisk massage är några av New Age holistiska protokoll som kan användas i kombination med massage tekniker. Hot sten terapi sägs att balansera kroppens energicentra , och det även möjliggör en mer skonsam massage , med hjälp av värme istället för att gnugga och knåda för muskelavslappning . Aromatiska oljor , som pepparmynta , lavendel och timjan , kan användas med svenska, thailändska, och djupa tekniker vävnad för att förstärka sluta-röka effekt . Hypnotiska massage är en specialiserad teknik som kan kombinera suggestionsförmågan med avslappning .

akupressur och Trigger Point teknik

massage kan också använda de metoder för akupunktur rikta fysiska triggerpunkter utan invasiva nål . Zonterapi är en slags fotmassage som gäller riktade trycket på olika punkter på fotsulan som delar en korrelation med kroppens system och organ. Vissa stimulering poäng tros bidra till att minska viljan att röka. Shiatsu massage är en japansk teknik som använder samma meridianer som akupunktur men med rytmiska sekventiell tryck med fingret. Fingrarna trycker på punkter på nerver eller muskler, och trycket bibehålls vanligtvis för 2 till 8 sekunder. Till skillnad från vissa massage tekniker är ömhet sällan kände efter förfarandet. Brytpunkt massage använder djup vävnad tekniker på specifika områden knyts av muskler som kan öka spänningen och negativt stimulera nerver, vilket bidrar till tvångsmässig rökning.

Öron och lober öra är också måltavla för både akupunktur och massage som ett område som hjälper människor att sluta röka och att ta itu med abstinenssymptom.

Previous:nothing Next:Varför är coreg föreskrivs ?

Relaterade artiklar


 • utvecklingen av en 11 - veckor gamla baby
 • vilken utbildning har ni behöver göra yoga?
 • Vilka instrument behöver gynekologer använda ?
 • vårdar en out-of - state äldre förälder
 • tecken på Myom
 • kan ett Pap-test orsaka smärta & blödningar?
 • information om småblödningar mellan cykler
 • hur man hittar en barnmorska i Illinois
 • vad har vatten & elektrolytbalansen i blodet ?
 • barnmorskor etik
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com