medicinska laboratorietester , diagnostik och förfaranden

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-02-04
Mycket av vad som pågår inne i kroppen inte kan upptäckas genom en fysisk undersökning av din läkare . Att testa för vissa sjukdomar , för att mäta svårighetsgraden eller för att förhindra dem , kan din läkare ordinera vissa laboratorietest och diagnostiska förfaranden. Med hjälp av resultaten , lämpliga åtgärder eller behandling kan påbörjas

MRT

Magnetisk resonanstomografi (MRT ) används för att hitta sjukdomar eller skador i ben och mjuk vävnad strukturer-. ligament , senor , muskler och organ , som inte kan ses i röntgen . MRI ger "skivor " av området som avbildas med hjälp av en magnetfält och en radiofrekvens . Eftersom patienten utsätts för magnetfält , alla med en pacemaker , cochleaimplantat , skruvar , stift eller plattor som används för att reparera tidigare skador eller klipp används för att reparera hjärnan aneurysm bör inte ha en MR . Det kan också vara farligt att vara nära MR maskinen . För kvinnor är det inte rekommenderat att ha en MR om du är gravid .

Koloskopi

Detta är en medicinsk diagnostiskt förfarande som gör många obekväma bara av att höra sitt namn . En koloskopi görs för att se insidan av ändtarmen och tjocktarmen . När klagar över smärta i nedre delen av magen , ni läkare kan beställa en koloskopi för att upptäcka sår , inflammation eller polyper . Män och kvinnor över 50 år bör genomgå regelbundna koloskopier att upptäcka tjocktarmscancer. En lång , flexibel slang sätts in i analöppningen och upp genom ändtarmen in i tjocktarmen . Det finns en kamera och ett ljus i änden av röret . Din läkare kan också ta bort polyper eller utföra en biopsi under förfarandet. En koloskopi kan pågå från en halv timme till en timme . En lugnande och mild smärtstillande ges till de flesta patienter.

cellprov

En cellprov , kort för Papanicolaou utstryket , är en gynekologisk tentamen ges till kvinnor för att screena för onormala celler på livmoderhalsen . Onormala celler kan innebära förekomst av humant papillomvirus , HPV , eller livmoderhalscancer. Celler skrapas från utsidan och insidan av livmoderhalsen . Cellerna skickas sedan till ett laboratorium för undersökning. För sexuellt aktiva kvinnor , rekommenderas det att de har ett cellprov varje eller vartannat år . Om resultaten av en cellprov komma tillbaka onormala en uppföljning test behövs-antingen ett HPV-test eller en kolposkopi . Under en kolposkopi använder gynekolog en colposcope , ett förstoringsglas enhet för att visa livmoderhalsen och en biopsi utförs , vilket innebär ett litet vävnadsprov avlägsnas för test .

PSA-test

Detta test används för att detektera hög nivåer av prostata-antigen i blodet hos män . Män har normalt låga nivåer av PSA i blodet . Ett PSA-test utförs efter en digital rektal tentamen där läkaren kan ha känt klumpar eller onormala områden på prostatan. Blodet dras och fördes till ett medicinskt laboratorium som skall analyseras. Eftersom prostata-antigen finns normalt i blodet, är detta test inte idiotsäkert. Det kan visa falskt positiva där PSA-nivåerna är förhöjda men ingen cancer finns eller falskt negativa resultat, nivån av PSA inom normalområdena men det finns cancer närvarande. Män över 50 borde testas årligen. Din familj historia, ras och kost kan sätta dig med hög risk och din läkare kan beställa testet före 50 års ålder.

Previous:nothing Next:sjukförsäkring för familjer med låg inkomst i Virginia

Relaterade artiklar


 • svamp blöjeksem i en baby
 • hur man kan öka ansiktshår
 • vad som påverkar människors tillväxt ?
 • Vilka är riskerna med Arbonne produkter ?
 • hur man mäter och registrera blodtryck
 • Vad är personlig hygien för barn ?
 • vattenfiltrering alternativ för villaägare
 • Vatten & öroninfektioner
 • hur man ska behandla kliande ben efter rakning
 • fysisk aktivitet bedömning i barn-och ungdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com