vad är en sätes en rullstol ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-23
En manuell rullstol består av två stora bakre hjul som används för framdrivning, två små framhjulen för att hjälpa manövrera, fotstöd som kan eller kan innehålla benstöd, och en plats. Sätet erbjuder två sidoväggarna med armstöd, en vertikal stödjande tillbaka med handtag för att trycka och sätesplattan en horisontell sittgrupp. En korrekt sits pan ger stöd utan press. En dålig passform skapar problem för användaren

Bredd

Välj sätes tillräckligt bred för patienten att sitta bekvämt. En alltför smalt säte kommer att skapa tryck poäng vid sidan av höfterna eller låren. Tryckpunkter kan leda till vävnadsskador sammanbrott och decubitis sår, även känd som liggsår. Patienten kan ha svårt att uppnå hjulen för att driva stolen om sätet är för stor.

Djup

sätesplattan bör vara tillräckligt djupt för att patientens underben att bilda rät vinkel med låren när hon sitter och fötterna är placerade på fotstöden. Om hennes knän sticker ut i en vinkel mindre än 90 grader, saknar sätesplattan tillräckligt djup. Patientens fötter leda henne knä som hon försöker att luta sig tillbaka i sätes som är för djupt, eller hon håller benen ordentligt, men lutar sig tillbaka för att nå ryggstödet.

Höjd

Rätt höjd för sätesplattan kommer att möjliggöra patientens ben att vila bekvämt med fötterna på fotpinnarna, men ger en bas för att bistå honom i stigande från stolen när fotstöden har flyttats åt sidan. En patient som använder foten framdrivning flytta stolen kommer att kräva en något lägre sätes än en som använder bakhjulen för framåtgående rörelse eller sköter ett motoriserat stol.

Mätningar

Om hennes tillstånd tillåter, placera patienten i upprätt körställning, knäna böjda i rät vinkel och fötterna bekvämt på golvet. Rullstolen Recycling Program Wisconsin antyder att mäta från baksidan av böjda knän till de mest avlägsna delen av den bakre. Subtrahera 2 inches från mätningen för rätt djup av sätes för denna patient. Använd den bredaste måttet från sida till sida längs höfterna och låren för att bestämma bredden . Lägg en tum på mätning för fri rörlighet och för att möjliggöra tyngre kläder i dåligt väder .

Material

sätesplattan kan vara en stoppad kudde i en icke-hopfällbar rullstol . Hopfällbar stolar har tjocka vinyl eller annat läder-liknande material . Ta hänsyn till höjden av stoppning och hur det komprimerar enligt patientens vikt vid mätning höjd .

Tips

Rullstolar finns i många storlekar och vikter . Tillfällig uthyrning av stol innan du köper gör det möjligt för patienten att utvärdera hur väl en viss modell möter sin behov, utifrån sin kondition, styrka och livsstil.

Varning

En dåligt anpassad sätesplattan kan förvärra hållning problem och förvärrar andningen svårigheter.

Previous:nothing Next:magnesium och nattliga svettningar

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka ansiktshår
 • ms Medicaid kvalifikationer
 • säkraste sättet att få en solbränna
 • vad är ohio ingen kostnad sjukförsäkring ?
 • Barnens sjukförsäkring i Texas
 • testosteron kontra blodtryck
 • frågor om barnläkare
 • vad är orsakerna till heta öron ?
 • hur du registrerar dig för uttrycka skript hemleverans
 • olika skäl en baby kan bära hjälm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com