vad mänskliga ben är stötdämpare?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-02-23
Vissa ben i kroppen också vital betydelse att utföra vardagliga rörelser som att springa, gå eller stå. Endast ett fåtal av dessa ben ta den värsta stöten av trycket och kraften som utövas av kroppens vikt. Foten ben i synnerhet fungerar som stötdämpare som ansvarar för denna vikt och ge fortlöpande stöd och stabilitet

Du behöver:.
Organisk pasta (helst fullkorn eller ris)
Jar av organiska tomatsås.
Jungfruolja.
Val av färska ekologiska grönsaker (Anm: I-säsong grönsaker smakar bättre).
Hummus.
Mandel smör.
Russin eller torkade tranbär .

Identification

Foten stödjer kroppens vikt genom ett sammanlänkat nätverk av ben , leder, muskler , senor och ligament , enligt Health gemenskaperna . Ett ben i synnerhet --- talus , eller fotknölen --- gå med benen i benen dem i foten . Som kroppens vikt skift fram och tillbaka över foten , fungerar talus ben som en primär stötdämpare och framdrivningssätt . Talus ben gör det möjligt för foten att absorbera ständig press och rörelse genom loppet av en lång promenad , när du kör eller när du hoppar .

Funktion

talus ben fungerar som en central struktur som koordinerar rörelser mellan benen på benet och foten. Det gör detta genom att absorbera och överföra tryck mellan ben och fot och ger stabilitet och stöd i processen, enligt Health gemenskaperna. Den skenben och vadben ben av benet kontakt på över och bredvid delar av talus ben. Hälbenet ansluter talus till ben som finns i bakre delen av foten.

Funktioner

Enligt Cedars-Sinai Medical Center, sammanfogning av talus ben till ben och fot ben skapar två separata leder som utgör ankeln regionen. Hälbenet och talus gått samman för att bilda subtalarleden, vilket gör ankeln sida till sida rörelse. Området där skenben, vadben och talus ben möts utgör själva fotleden, vilket gör att vristen för att flytta upp och ner. I själva verket talus fungerar som en dubbel gångjärn som dämpar kroppens tyngd och ger stöd och balans när man flyttar från sida till sida eller upp och ner.

Effekter

Den punkt där vadben går talus ben orsakar utstick som visas på utsidan av fotleden. Enligt Cedars- Sinai Medical Center , frakturer i fotleden inträffar oftast under den vadben ben området . Ett brott kan leda till att benet att förskjutas från talus eller det kan låta vadben på plats . Som vadben, skenben och talus arbeta tillsammans som en stötdämpare och balansblock , frakturer på fibula typiskt avaktivera ankeln regionen helt och hållet , medan en fotled vrickning uppstår i ligament , senor och muskler i foten , får så fot rörlighet fortfarande vara möjlig .

Förebyggande /Lösning

Adekvat muskelmassa i underbenet hjälper att stödja de ben som bildar ankeln regionen . PERONEAL muskler --- löper från utsidan av underbenet och hela fotleden regionen --- arbeta tillsammans med talus ben att absorbera stötar och ger balans och stöd . Enligt Cedars- Sinai Medical Center , frakturer fotled och stukningar brukar uppstå om fotleden är oförmögen att reda ut i tiden när foten hamnar på en ojämn terräng eller landar sidled .

Vila och en kall pack kan bidra till att minska svullnad som resultat av en vrickning . Frakturer eller går sönder , kan dock kräva att benet ska återställas. När reset , en ensemble bärs för att förhindra ytterligare rörelse . Den orörlighet gör det möjligt för benet att läka .

Previous:nothing Next:hur man skyddar ett barn från katter

Relaterade artiklar


 • Hur hjälper bifokala av att se ?
 • räkna metod för födelsekontroll
 • Vatten & öroninfektioner
 • hur man kan sänka östrogen naturligt
 • raspiga andas in spädbarn
 • Effekterna av Remicade på menstruationscykler
 • effekten av fytosteroler på manlig testosteron
 • sjukförsäkring bidrag för kämpande familjer i Nebraska
 • vårdar en out-of - state äldre förälder
 • Fördelar och risker för tårna i yoga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com