Du kan kombinera kodein Tylenol med ibuprofen ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-03-24
Med en huvudvärk är vanligt nog, och så är med att ta vissa typer av medicinering. Men vet någon som regelbundet tar ett receptbelagt läkemedel att det finns vissa läkemedel som måste undvikas på grund av en möjlig negativ reaktion mellan läkemedel. Vad händer, men om någon är föreskrivna Tylenol med kodein och vill ta ibuprofen, liksom? Vissa människor tror att Tylenol inte kan tas om Ibuprofen är tagen och vice versa

Identification

Tylenol med kodein brukar anges som sådana. Men det är rätt namn för Tylenol som innehåller kodein Tylenol 3. "3" i titeln syftar på de tre ingredienserna i läkemedlet: koffein, paracetamol och kodein. Tylenol 3, precis som paracetamol, används för smärtlindring. Ibuprofen är det generiska namnet för smärtstillande såsom Motrin och Alvedon. Den fungerar också som en anti-inflammatorisk medicin och är ofta förskrivits till dem som lider av artrit smärta eller inflammation i lederna.

Funktion

Tylenol och ibuprofen är både används för att hantera olika typer av smärta . Men Tylenol 3 , förutom att vara en feber reduktionsventilen och ett smärtstillande medel, anses också vara en stimulerande grund av kodein som den innehåller. Tylenol 3 är oftast förskrivs till patienter som upplever olika typer av smärta i samband med tandproblem , menstruation , huvudvärk , smärta efter operation och smärta i samband med muskelsmärta . Tylenol 3 är starkare än ibuprofen på grund av kodein .

Missuppfattningar

Det är ofta tänkt att två smärtstillande inte kan tas samtidigt eftersom det kan orsaka en reaktion . Även om detta kan vara sant för vissa människor som har en känslighet för vissa smärtstillande är det inte alltid fallet . Tylenol 3 och ibuprofen kan tas tillsammans så länge de inte tas på exakt samma tid , enligt en rapport om Wellsphere. com . Dessutom måste den maximala dosen av ibuprofen inte överskridas. Enligt Drugs. com är det högsta beloppet för vuxna 800 mg per dos eller 3. 200 mg per dag

Fördelar

Läkare kommer ibland rekommendera att ta Tylenol och ibuprofen när en patient upplever en hög feber-. någonting över 103 grader Fahrenheit , beroende på Mayo Clinic . När det tas på ett " successivt " schema , kan de två febern förminskningsapparater att få ner en patients feber . Tylenol 3 och ibuprofen inte bara kan bidra till att minska feber , men kan också hjälpa till att lindra smärta efter ett kirurgiskt ingrepp eller en tand förfarande . Läkare ordinera ofta kombinationen att hjälpa till med smärtlindring och för att undvika förskrivning smärtstillande medel som Valium .

Varning

Som alla mediciner , måste användaren vidta försiktighetsåtgärder när man kombinerar Tylenol 3 och ibuprofen . Inte alla kan ta dessa mediciner tillsammans , och vissa kommer att uppleva drog känslighet vilket kan resultera i magbesvär , illamående eller magkramp . Mycket vatten också måste förbrukas när man tar dessa läkemedel eftersom de är hårda på njurar och lever . Att inte dricka rätt mängder av vatten kan leda till att personen blir sjuk och behöva besöka sjukhuset . I extrema fall , är döden också möjlig.

Previous:nothing Next:klassiska tecken på en missbrukare på arbetsplatsen

Relaterade artiklar


 • Medicaid och familjeplanering
 • räkna metod för födelsekontroll
 • aktuella sköldkörteln & hårväxt
 • post mastektomi smärta i bröstkorgen
 • tecken att berätta om du är gravid
 • bästa sättet att använda en eliptical träningsmaskin
 • define radiologer
 • barnmorskor & hypnobirthing
 • graviditet halsbränna symtom
 • varför pojkar kissar i sängen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com