Hälsa & sjukdomar hos människor

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-18
Hälso-och sjukdomar hos människan är ett mycket vitt begrepp . Det omfattar typer och symptom på sjukdom , samt en hälsosam livsstil för att förebygga sjukdom eller minska dess effekter när kontrakterade . Det finns ett nära och väl kända samband mellan sunda kostvanor och motion samt förekomsten och intensiteten av sjukdom . Därför måste all information om hälsa och sjukdom att göra detta tydligt

Typer

Sjukdomar finns i många typer. Det finns genetiska sjukdomar som Downs syndrom , som är självförvållade sjukdomar som anorexi och smittsamma sjukdomar som borrelia . Sjukdomar även kan klassificeras under degenerativa sjukdomar som Alzheimers och parasitsjukdomar såsom malaria.

Symtom

Feber och inflammation är två centrala symtomen för sjukdomen. De representerar kroppens försök att skada den invaderande organismen, eller kemiska och underhålla kroppens hälsa. En feber är en av de vanligaste tecknen på sjukdom. Kroppen har egna temperatur i två huvudsakliga skäl: för det första därför att patogener inte återge så bra i höga temperaturer och andra, eftersom det mänskliga immunsystemet fungerar bättre vid högre temperaturer. Inflammation är ett sätt att "kalla" vita blodkroppar (celler som striden skadliga patogener) till lokala område infektion.

Transmission

sjukdomar kan överföras på många sätt. De kan föras till kroppen genom "vektorer" eller bortgången av en patogen från en organism till en annan, t. ex. en mygga eller en fästing. Fomiter hänvisa till ett livlöst föremål, som en handduk eller näsduk, som sjukdomsalstrare, som bakterier, kan sitta och spridning. Kontakt och inandning är också viktiga medel för överföring av sjukdomar som influensa. Vissa sjukdomar som botulism har förtärts, medan aids kan överföras genom smittsamma kroppsvätskor.

Diet

Den mänskliga kroppen behöver vissa typer av livsmedel (eller de kemikalier som livsmedel) till förmån för sin egen hälsa. Kolhydrater är en viktig källa till energi, medan proteiner hjälpa till att bygga muskler. Kalcium hjälper till att bygga ben, främjar järn luftvägsproblem medan zink är viktigt för immunitet. Vitaminer som C hjälper även till med immunitet, medan B-klassen hjälper till att bryta ner fett till energi. Att hålla en balans mellan olika typer av livsmedel är viktigt för hälsan. E-vitamin är viktigt att skydda cellmembranen och fungerar bra tillsammans med vitamin C. vitlök på eller i livsmedel är viktigt, eftersom det ökar immuniteten, hjälper till att förhindra cancer och renar blodet. Äta mycket frukt som innehåller bland annat höga doser av vitamin C och fisk som innehåller E och omega-3 fettsyror, är mycket viktigt att en hälsosam kost.

Förebyggande

Att förebygga sjukdom, eller mildra dess effekter när det slår till, är till stor del om att göra hälsosamma val. Undvika tobak och alkoholmissbruk är mycket viktigt , även måttlig alkoholkonsumtion kan ha vissa positiva effekter . Fysisk träning håller kroppen i god form och hjälper till med utsöndring av toxiner genom svett . Stress är en mördare , och måste hållas i schack . Återigen kan motion hjälpa till att lindra stress och öka stämningen . I vissa fall är enstaka fasta från tung mat ( som kött och ost ) för att rena kroppen av uppbyggd och toxiner .

Previous:nothing Next:manliga och kvinnliga minne skillnader

Relaterade artiklar


 • information om de mänskliga tillväxt sprutar
 • hur man kan bli av tuffa akne
 • spinning leksaker och autism
 • hur är feromoner används på människor ?
 • hälsopsykologi mitt i karriären utbildning
 • vad är orsakerna till konstant lätt illamående ?
 • typer av röntgenutrustning
 • barnmorskor intervju tips
 • Hur effektivt är enzara ?
 • fördelar och nackdelar med vitro fertilisering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com