Hur skriver förbättra minnet ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-29
Distraktion, stress och brist på upprepning allt förhindra uppgifter inte förvaras inom minne för senare återkallning . Skriver om de relevanta ämnena kan förhindra en brist på fokus och göra det mer sannolikt att välja information kommer att finnas tillgängliga när de behövs mest

typer av minne

Korttidsminnet tillåter människor att hålla saker i åtanke för en viss tid och att använda den informationen för att lösa problem och fatta beslut . För att vara användbara på heltid , måste minnen lagras i ett konkret minne bank . Utveckla långsiktiga minnen gör att minnet lagras för hämtning dagar eller veckor senare och ger en grund att bygga nya minnen .

repetitionsbaserad

Skriva ut ett stycke information upprepade gånger är en urgammal studie vana tänkt att resultera i snabbare hämtning av denna information. Forskning tyder på att skriva något en gång är inte nog. Skriv om den bit av information du vill komma ihåg , än att vänta 20 eller 30 minuter och skriva om det igen . Forskare vid McMaster University hävdar att tricket är att tillåta tillräckligt med tid mellan tanke och skriva information så att din hjärna inte omedelbart kan komma ihåg tidigare inlärd information .

Association

Komma ihåg en viss händelse eller faktum är lättare när hjärnan kan att göra associationer mellan händelser . Tänk på ditt minne som ett snöre , minnen kan omge varandra men får inte röra . När sammanflätade , minnen är svårare att bryta isär . När du skriver att komma ihåg en utvald del av information , den innefattar andra relevanta omständigheter eller händelser i ditt skrivande . "Lagen om livlighet " hävdar att bitar av information som gör de mest slående intrycken är de mest ihågkommen . Skriv om saker du känner väl i samband med ny information , integrera ny information i den gamla .

Focus

skriver om en bit av information , kontra tänka fritt om det, kan tillåta större koncentration . Distraktion håller en persons sinne från att absorbera enstaka sakuppgift genom att avleda uppmärksamheten på annat håll . Studier visar att störningar under processen att lära hålls försökspersoner från erinrar information . Eftersom antalet störande poster som redovisas under inlärning ökat, minskat möjligheten att återkalla information .

Förmåga att Recall

undermedvetna och intrikata utformning av minne gör att människor kan lagra information som de ofta inte medvetet minns , vilket leder att en känsla av att ha ett " dåligt minne . " Att hålla information som är nödvändig för att komma ihåg lättillgängligt är lättare gjort när man skriver om det . Du kan bilda " arbetsminne "som betyder minne som används aktivt , när informationen behandlas under inlärningen. Utarbeta tanke och även motsatta och sedan ompröva den information gör det möjligt att arbeta sig in i praktiska arbetsminnet .

Diminished Stress

Forskning har visat att stress receptorer kallas kortikosteroider negativt påverka förmågan att tänka klart . Skriva , när den används som en generell stressreduktion teknik kan öka den totala kognitiva kapacitet och därmed klara lagring av minnen . Uttrycksfulla skriva , tillämpas på ett antal forskningsstudier , har varit till hjälp i fallande stress och ökar coping förmåga och samtidigt minska stress .

Slutsats

Genom att skriva upprepade och med fokus på frågor som behöver komma ihåg , när du ansluter information till information redan är känd , förmågan att minnas och lagra information kommer att förbättras .

Previous:nothing Next:hur man identifierar aceta - gesic piller

Relaterade artiklar


 • OTC botemedel för avlivning och behandla huvudlöss
 • skälen för missade menstral cykel
 • Vilka är de hälsorisker som mikrovågsugnen livsmedel i styrofoam containrar ?
 • styrofoam nackdelar
 • hur man hittar en kvinnas ägglossning datum
 • hur man kan upptäcka din fulla potential
 • Familjen sjukfrånvaro lag
 • första tecken på att du är gravid
 • spelar struktur säkerhet
 • Vilka är fördelarna med kroppshållning ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com