Vad är ASA hematologiska biverkningar ?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-03-29
Acetylsalicylsyra (ASA), eller acetylsalicylsyra, är en over-the-counter medicin som ofta används av konsumenter för att lindra mindre värk och smärta (på grund av ASA: s anti-inflammatoriska effekter) och /eller att minska feber (på grund av ASA antipyretiska effekter). Personer som har eller som kan löpa risk för, kan hjärtsjukdomar också använda ASA som långtidsbehandling för att minska risken för blodpropp som kan orsaka hjärtinfarkt eller stroke. Denna typ av långtidsbehandling är förknippat med flera hematologiska (som hör till blodet) biverkningar, både önskade och oönskade.

Minskad blodets koagulering

Minskade blodets koagulering, eller ökad fibrolytic aktivitet, är en förväntad och önskad effekt av ASA-behandling. Eftersom det minskar blodets förmåga att levra sig, är ASA ofta profylaktiskt för att minska risken för koagelbildning. En individ kan också ta ASA bör hon känna plötslig symtom på en hjärtinfarkt eller stroke. Denna typ av snabba insatser kan avsevärt minska omfattningen av de skador som orsakats av dessa lidanden.

Brist på protrombin ( Hypoprothrombinemia )

De minskade blodets koagulering är en önskvärd effekt av ASA terapi , för mycket av det goda i detta fall kan leda till en brist på protrombin , ett ämne som är avgörande för bildningen av blodproppar . För lite protrombin i blodet kan leda till för mycket blodförlust , i händelse av ett sår eller trauma , till exempel. Denna brist kan också orsaka inre blödningar , särskilt från mag-tarmkanalen.

minskat antal blodplättar ( trombocytopeni )

Precis protrombin , blodplättar är avgörande för bildandet av blodproppar . För få blodplättar kan också placera en person som tar ASA behandlingen med samma typer av risker som kan hypoprothrombinemia . Båda dessa biverkningar kan styrkas genom symtom såsom näsblod , trötthet eller utseendet på blåmärken på huden

megaloblastanemi

Även sällsynta , megaloblastisk anemi-. eller anemi associerad med röda blodkroppar som är större än normalt och därför inte fungerar lika effektivt-kan inträffa som en bieffekt av ASA -behandling. Denna typ av anemi kan styrkas genom ett antal symtom som trötthet , blekhet , huvudvärk och diarré .

Previous:nothing Next:Hur skriver förbättra minnet ?

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort tillfälliga tatueringar från huden
 • Medicaid stödberättigande nivåer
 • hur man ansöker om Medicaid i NYC
 • röda korset första hjälpen information
 • viktiga organ med anknytning till muskelsystemet
 • orto tri cyclen biverkningar
 • vad är muskulära systemet?
 • orsakerna till fenylketonuri ( PKU)
 • Hur orsaka polycystiskt ovariesyndrom sjukdom förstorade äggstockar?
 • ingredienser i orto Tri-cyclen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com