Vilka är de faktorer som kompromiss andas ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-13
Den andningsorganen huvudsakliga uppgift är att ta upp syre för att användas av kroppens vävnader och att utsöndra koldioxid , som inte behövs i kroppen . Detta görs genom den process som folk refererar till som " andas ", som görs konsekvent och automatiskt i olika takt , oavsett människors medvetenhet . Även andas normalt utan ansträngning, finns det några faktorer som kan leda till andningssvårigheter.

ansträngning

Att göra aktiviteter som kräver en hel del fysisk styrka kan kompromissa andas . Kroppen förbrukar konstant syre , som ökar aktiviteten nivå, är mer syre behövs , vilket gör kroppen att öka djupet och graden av andning . När överansträngning händer är det möjligt att nå en punkt som kroppen inte kan andas in syre snabbt nog för att uppfylla sina behov syre , vilket leder till flämtande och andningssvårigheter. Även om de flesta ansträngning leder till en insikt av den person upplever det, kan överansträngning leda till en automatisk kollaps .

Andningsvägar villkor

Några sjukdomar i andningsorganen kan leda till svårigheter att andas genom att orsaka hinder eller begränsning av passagen av syre . Astma , till exempel orsakar inflammation och förträngningar i luftvägarna som gör att andningen försvåras . Även om vissa människor växer ifrån astma , andra kräver mediciner från tid till annan .emfysem är en sjukdom som minskar effektiviteten i gasutbytet i lungorna , vilket gör andningen svår och ansträngd . Bronkit är en annan sjukdom som begränsar gasutbyte genom att orsaka inflammation och öka slemproduktion i luftvägarna , förmå hosta passar , som också lägga till andningssvårigheter .

Medicinering Överdosering

Det finns vissa mediciner som kan sänka en persons förmåga att andas . Vissa anestesi läkemedel som används vid kirurgi , till exempel , kan orsaka en långsammare andning eller , i sällsynta fall kan även sluta andas helt , vilket resulterar i att läkaren behöva lägga patienten på konstgjord respirator . Receptbelagda läkemedel som lugnande eller sömnmedel kan också äventyra andning , särskilt i större doser . Opiat mediciner mot smärta är en annan boven för andningsdepression i stora doser.

Previous:nothing Next:nackdelarna med ägg skörd

Relaterade artiklar


 • Hälsa och sjukvård webbplatser
 • om Kid vård sjukförsäkring i delstaten Florida
 • information om småblödningar mellan cykler
 • tecken på för mycket östrogen
 • vad är effekten av baroreceptorer på andningen ?
 • potträning för äldre barn med Aspergers
 • tecken på en hälsosam graviditet
 • Varför är mjälten rött ?
 • Finns det biverkningar hos barn som tar linfrö olja ?
 • hur man skapar en 100-dagars träning utmaning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com