Vilka är ingredienserna i kirurgisk anda ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-03-30
Operation ande är en term som används i Storbritannien för att beskriva en aktuell antiseptisk agent liknande tvättsprit . Används för att rengöra och sterilisera huden före operation , före injektioner eller efter mindre skador , är kirurgiska anda liknande i användning och funktion till dess amerikanska motsvarigheten , även om det innehåller olika ingredienser .

Etanol

Etanol är en färglös , brandfarlig vätska som används i många medicinska och industriella processer samt i att dricka alkohol . I kirurgisk sprit , är etanol en viktig del och aktiv substans . Även om det skapas genom samma process som dricker alkohol är etanol giftig på grund av sin renhet och denatureras eller kemiskt förändrade , gör den olämplig för konsumtion . Etanolen i kirurgisk sprit denatureras genom tillsats av metanol , en mycket giftig vätska , skapa vad som kallas T-röd.

Metanol

Metanol , som ibland kallas ved sprit , är en enkel alkohol som används vid produktionen frostskyddsmedel och bensin . Det är den denatureringsmedlet oftast läggas till etanol . Kirurgisk sprit har en liten mängd metanol , används för att göra den odrickbar och därför inte omfattas av de tunga skatter som används till att dricka alkohol . Det är mycket lättantändlig och har en rad negativa effekter på människors fysiologi vid förtäring , exempelvis blindhet och andningssvikt , samt undertrycka kroppens förmåga att syresätta blodet .

Iodoform

Iodoform är ett desinfektionsmedel tillsätts ibland för kirurgisk sprit . Skapas genom en kemisk reaktion mellan jod och natriumhydroxid , är iodoform en gulaktig , kristallint ämne som är känt för sina starka , obehaglig lukt . Även om det har till stor del ersatts av andra mer effektiva antiseptiska medel , är iodoform fortfarande används i flera märken av kirurgisk sprit . Lukten av iodoform är ibland som " sjukhus lukta "på grund av den allmänt används som desinfektionsmedel på sjukhus .

metylsalicylat

Ibland kallas olja av vintergröna , är metylsalicylat en växt-baserad lokalsmärtstillande , eller smärtstillande medel, la till kirurgisk sprit den ringa bedövande effekt . Det har många läkemedel och industriella tillämpningar och är i små mängder till en rad olika kommersiellt tillgängliga liniment och salvor . Utöver sin smärtlindrande effekter är metylsalicylat också till kirurgiska alkohol för att motverka konsumtion på grund av dess bitter smak .

Ricinolja

Ricinolja ingår i formeln för vissa märken av kirurgiska anda . Det erhålls från ricin anläggningen och har många industriella och medicinska tillämpningar . I kirurgiska anda , fungerar ricinolja som en mild anti- svamp och är användbar i smörjoljesystem huden som det läker . Fast det används ibland som livsmedelstillsats och ett oralt läkemedel , är ricinolja farligt om de konsumeras i måttliga till stora mängder .

Previous:nothing Next:mqsa utbildningskrav för radiologer

Relaterade artiklar


 • varm blixt lättnad hos kvinnor som passerat klimakteriet
 • bensvaghet i ett barn
 • Vad är ASA hematologiska biverkningar ?
 • spinning leksaker och autism
 • tecken på missbruk för vårdgivarna
 • hur man kan upptäcka din fulla potential
 • om Nalgene vattenflaskor
 • n.c.
 • tecken på missfall under graviditeten
 • ADHD-symtom i fyra-åringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com