användning av hela spektrumet ljus

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-31
Full -spectrum belysning ger en artificiell simulering av spektrumet finns i naturligt solljus. Kroppen använder och behöver naturligt solljus för att fungera korrekt . Från förmåga att absorbera vitaminer , förmågan att reglera känslor och utföra dagliga rutiner ser färgerna på ett sätt som naturen , påverkan naturliga full -spectrum belysning våra liv från alla vinklar.

ED

Den förkortade längd och lägre intensitet av tillgängliga naturligt ljus under vintern är en orsak till årstidsbunden depression (SAD ) , även kallad " vinterdepression . " Problemet påverkar individer på olika sätt , men den allmänna effekten av en långsiktig brist på naturligt ljus är depression , trötthet , irritabilitet och oförmåga att utföra normala dagliga funktioner . Ljusbehandling förbättrar symtomen vid ED dramatiskt och kan göras hemma i patientens hem .

Målning

Färger verkar sannare att bilda och skarpare i dagsljus eller i naturlig fullt spektrum belysning . Många konstnärer föredrar att använda naturliga full -spectrumljus när man målar inomhus för att säkerställa korrekt färg resultat . Fysiologiska psykolog Johannes von Kries förklarar i sin transformteori som det mänskliga ögat ändrar sin anpassning och användning av ljus i olika situationer så uppfattar färg förändringar. Det är bara sant i naturlig fullt spektrum ljus.

Inlärningsförmågan

År 1973 studerade Dr John Ott effekterna av naturliga fullt spektrum belysning och regelbundna lysrör om elever i första klass i Florida. Studenter i naturlig belysning hade tydlig förbättring av uppmärksamhet, bibehållande, energi och humör. Studenter i lysrör var slö, Moody och fick inte alls lika bra betyg. Byta overhead lysrör med naturliga full-spektrum glödlampor har en positiv effekt inom några timmar för insättning.

Aviär Inställningar

Hålla sällskapsfåglar i ett hus är bra för människor, men kan vara svårt på en fågel . De behöver naturliga full-spectrumljus att fungera och till och med se saker på rätt sätt. Hängande ett fullt spektrum armatur ovanför lekplatsen, eller en bur, av en fågel förbättrar sin sköldkörtel och andra körtlar att fungera korrekt. Fåglarna kommer att kunna se som de skulle ute i naturligt solljus, och vara mer aktiv och alert.

Skiftarbete

Skiftarbetare som arbetar på kyrkogården skift troligaste kandidaterna för SAD i varje årstid. Användningen av naturliga fullt spektrum belysning på arbetsplatsen förbättrar symtomen dramatiskt.

Previous:nothing Next:sjukgymnastik överföra träning

Relaterade artiklar


 • tecken på rotovirus
 • riskerna för vårdhem
 • vilken typ av sjuksköterskor leverera bebisar ?
 • sjukförsäkringslagen förordningar
 • Vilken typ av sjuksköterska fungerar i arbete och leverans ?
 • orsaker till diarré och kräkningar hos barn i lekåldern
 • information om knölar på bröstet med blod i dem
 • typer av elektriska rullstolar
 • Läkare och drogmissbruk
 • tecken på en ofullständig missfall
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com