effekten av svankstöd

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-21
Länd- regionen ligger mellan den lägsta revbenen och höfterna och brukar kallas din låg rygg . Ländryggraden håller kroppen upprätt och upprätt och bär de flesta av kroppens vikt . Detta område är benägna att skada och är ofta överarbetade och misshandlade . Använda en svankstöd bälte när man lyfter kan hjälpa dig att bibehålla en god hållning och undvika ryggskador . OSHA rekommenderar användning av ergonomiskt utformade stolar som ger starkt stöd till ländregionen och minska muskeltrötthet

Betydelse

Ländryggraden består av fem kotor staplade på varandra, med stöd av muskler som hiss, rotera och flex kroppen. Ländrygg skador från vridning eller lyft orsaka tryck på kotan på skivan. Skivan kan herniate eller "slip", dvs det är tvingade ur läge, tryck på närliggande nerver och orsakar smärta. Använda bra kropp mekanik och lämpligt stöd för ländryggen minskar utvecklingen av detta problem.

Fördel

Svankstöd uppmuntrar till god hållning och bidrar till att hålla kroppens bukorganen och kotor i rätt läge. Detta minskar belastningen på diskarna, brosk kuddar som är kuddar mellan kotorna. Med svankstöd för ryggraden, är kotor linje och ryggmusklerna är avslappnad utan spänning som hindrar att trötthet och ryggskador.

Typer

Det är ergonomiskt utformade stolar för arbete som ger optimalt stöd och en mängd olika kil dynor och kuddar support finns för hemmabruk. Lastbilschaufförer och folk som spenderar timmar på vägen behöver svankstöd. Det finns stöd som passar över ryggen på bilsätet och har skum stoppning för att dämpa ländryggen. Vissa bälten passa runt ländryggen, fastsättning framtill med kardborreband eller spännen för enkel justering. En ländryggen bälte kan vara ganska omfattande och måste bäras över kläder medan andra, tunnare konstruktioner kan bäras under kläderna. En typ har små fickor där luft kan pumpas behålla stödja trycket på trötta muskler.

effekt när Sittande

Svankstöd effektivt stoppar din naturliga tendens att sloka fram när du måste sitta under en längre period. När du använder en stol utan stöd, din rygg muskler däck, vilket leder till trötthet och smärta. Du bör vara i gott sittande med nedre delen av ryggen så långt bak i stolen som möjligt. Med hjälp av en stol med bra, justerbart svankstöd hjälper till att upprätthålla den naturliga S-kurva i ryggraden, stöder bäckenet och upprätthåller balansen i ryggraden. Denna vertikala stöd på överkroppen underlättar hals spänningar och lindrar trycket på ryggrad skivor .

Effekt vid lyft

Svankstöd bälten ofta används av bygg- , lager -och underhållspersonal . Vårdbiträden anställda i rehabilitering anläggningar eller långvård slitage lyftremmar att stödja ländregionen vid lyft patienter . Bältet ger ökad stabilisering av ryggraden , hjälpa arbetstagare undviker att vrida och vända typer av ryggproblem. Användningen av alla typer av lyft eller svankstöd bälte bör kombineras med utbildning i lyftteknik och bra mekanik kropp .

Previous:nothing Next:vad är roll fagocytiska leukocyter ?

Relaterade artiklar


 • tecken på en hjärtinfarkt hos kvinnor
 • vad som är normalt maxvikt på män ?
 • resurser för låginkomstländer mödravård
 • biverkningar av de förs in i världen med pincett
 • definiera legitimerad läkare
 • Hur utsöndringsmekanismerna systemet att fungera med andra system i kroppen ?
 • vattenfiltrering alternativ för villaägare
 • tecken på graviditet medan Depo
 • varför skjul kvinnor hår?
 • vad är roll fagocytiska leukocyter ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com