effekterna av misshandel på misshandlade kvinnor

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-03-08
The Lake County kriscentrum i Michigan rapporterar att en kvinna är misshandlad av sin make ungefär var nio sekunder i USA och att så många som 24. 600 tusen amerikanska kvinnor lider av någon form av missbruk. De kvinnor som misshandlas inte fly från missbruk oskadda, effekterna av missbruk nå in i en kvinnas fysiska, psykiska och sociala livet. Erkänner effekterna av misshandel är det första steget i att hitta och stoppa missbruk.

Hälsoproblem

Våldsutsatta kvinnor lider hälsoproblem såsom skärsår, blåmärken och brutna ben. Dessa är uppenbara tecken på chocktillstånd som akuten arbetstagare plats rutinmässigt. Men misshandlade kvinnor möter också inconspicuous fysiska tecken på övergrepp, enligt Clark County tjänstgörande åklagare. Till exempel kan de stöter på problem som högt blodtryck och artrit, är villkor som är relaterade till immunsystemet och som påverkas av stress. Läkare kan vara mer benägna att avfärda dessa tecken på misshandel därför att de är symptomatiskt för många sjukdomar.

psykologiska problem

Clark County tjänstgörande åklagare hävdar att misshandel har en psykologisk inverkan på kvinnor. Misshandlade kvinnor möter ångest , rädsla och känslor av värdelöshet och skuld . Framför allt är depression ett stort problem . En studie ledd av Sutherland , Bybee och Sullivan i Michigan State University Institutionen för psykologi fann att kvinnor upplever en minskning av dessa psykologiska problem efter att ha lämnat en misshandel make .

Job Diskontinuitet

På grund av sina skador eller omlokaliseringar efter att ha lämnat en misshandlad maka , kan misshandlade kvinnor har svårt att hålla ett jobb oavbrutet, som hävdades av Clark County tjänstgörande åklagare . De senare mer benägna att uppleva ekonomiska svårigheter. Oförmågan att ta ett arbete kan förvärra psykiska symptom på misshandel som låg självkänsla .

förlust av vänner

Våldsutsatta kvinnor kan förlora vänner på grund deras makar bli strikta om vad folk de kan se och när . De kan också förlora vänner om vänner inte tror att kvinnans make verkligen är stötande . Slutligen misshandlade kvinnor förlorar relationer när de lämnar sin make och resa till en ny plats för säkerheten . Misshandlade kvinnor kan känna sig isolerade som följd.

narkotika-och alkoholmissbruk

För att hantera de negativa känslorna misshandel orsaker, kan misshandlade kvinnor vänder sig till droger och alkohol. Misshandlade kvinnor löper också risk för andra former av självskadebeteende som ätstörningar och skära . Därefter kan de behöva indrivning program eller bistånd utöver traditionell rådgivning och säkerhet omlokalisering .

Previous:nothing Next:intäkter krav för ahcccs sjukförsäkring

Relaterade artiklar


 • intressanta fakta om flerbarnsfödsel
 • lumbal stenos & höftproblem
 • orto tri - cyclen information
 • större ligament i foten
 • säkerhet etikett krav
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • orto tri cyclen biverkningar
 • Vad är Kid ’s hjälptelefon ?
 • definiera avancerade direktiv
 • Arizona biträdas vårdbehov
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com