gift Medicaid regler

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-16
Varje år deltar mer än en miljon amerikanska medborgare få vård förmåner enligt den federalt skapade Medicaid -programmet . Medicaid ger sjukvårdsförmåner till låginkomsttagare och deras familjer och att vissa individer med medicinska räkningar som dramatiskt påverka tillgången på sina regelbundna inkomster för dag till dag kostnader . Varje stat administrerar sin egen Medicaid -program och platser strikta riktlinjer för stödberättigande och andra regler för deltagande . En faktor för att bestämma lämpliga är civilstånd . Gift personer omfattas av vissa regler som inte gäller för enskilda individer .

inkomst Regler

Ett centralt kriterium för att fastställa Medicaid berättigande är inkomst . Programmet kräver gift individer att rapportera hela sin familj inkomster snarare än deras egna inkomster . I New York , till exempel , kan en enda person tjänar 8. 479 $ men ett gift par kan tjäna endast $ 10. 584 . Om ett gift par uppfyller kraven för Medicaid , båda makarna få förmåner . Individer som är gifta men lever åtskilda behöver inte omfatta deras makar i familjens inkomst om inte maken ger ekonomiskt stöd till hushållet . Om maken ger stöd , är bara den mängd som stöder räknas in i hushållens inkomster. I vissa fall , personer som inte uppfyller ett sms riktlinjer fortfarande kan kvalificera för Medicaid genom ett överklagande. De måste bevisa att de har långsiktiga kostnaderna vård som lämnar lite inkomster för andra levnadskostnader.

gemensamma tillgångar

Personer som har rätt till och få Medicaid som ensamstående vuxna kan förlora dessa förmåner om de blir gifta och upprätta gemensamt ägande av tillgångar som tidigare ägdes bara av andra enskilda . Detta beror på Medicaid regler i de flesta stater begränsa gifta par " gemensamma tillgångar . I Wisconsin , är Medicaid mottagare begränsad till $ 3. 000 i gemensamma tillgångar innan paret blir berättigade till Medicaid fördelar, även om paret uppfyller inkomster krav . Regeln påverkar också gifta äldre par och som ofta behöver Medicaid hjälp med omsorg kostnader . Enligt Ohio advokatsamfundet, Ohio Institutionen för jobb-och Family Services tillåter gifta par undantag för vissa tillgångar . I enlighet med federala Medicaid regler , hem och de flesta bilar är undantagna och inte faktor i tillgångar . Vissa stater tillåter också en del av samlade tillgångar skall innehas av endast en av makarna . Detta kan hjälpa den andra maken rätt till Medicaid förmåner . Vissa stater har också regler som tillåter en individ att fortsätta att hålla ensam ägare av vissa tillgångar som erhållits före äktenskapet , såsom pengar som inte finns tillgänglig för båda makarna . I sådana fall är pengarna endast räknas som en tillgång för den make som behåller den är ensam ägare till tillgången .

homosexuella äktenskap

En hel del debatt har handlat om huruvida Medicaid bör utvidgas till att homosexuella par . Homosexuella äktenskap eller civila fackföreningar är erkänd i sex av de 50 amerikanska delstater, men en federal lag har förbjudit homosexuella äktenskap och känner inte igen facket tillåts i varje av de stater . Den 8 juli 2010 fastställde en federal domare att den federala lagen som förbjuder homosexuella äktenskap är grundlagsstridig , eftersom det stör staternas förmåga att ge federala förmåner för homosexuella par . I Massachusetts , hävdade det skick som den inte bör tvingas att förneka homosexuella par rätt till Medicaid förmåner .

Previous:nothing Next:fyra praktiska frågorna som måste besvaras när man planerar en familj

Relaterade artiklar


 • ingredienser i Rosebud salve
 • ansikte , haka & övningar hals
 • hur man beräknar gödsling perioder
 • faror om mikrovågsugnar
 • bråck symtom hos spädbarn
 • förteckning över prenatal vitaminer finns
 • hur man passar en arm lyftsele
 • intressanta fakta om flerbarnsfödsel
 • instruktioner att göra blomsterarrangemang med nejlikor
 • hur man kan öka testosteronnivåerna genom att utöva
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com