hörapparat komponenter

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-03-26
Före uppfinningen av den moderna hörapparaten , lärda personer med hörselnedsättning att klara genom att läsa läppar eller har alla runt omkring dem skrika när du talar . Tidiga versioner av hörapparaten var mycket stort och tungrott. De flesta hängde på utsidan av örat och knytas till ett batteri av en tråd . Förpackningen var bäras runt halsen eller fästas vid ett bälte . Idag , hörapparater är kompakta , specialanpassade monteras och nästan omöjlig att upptäcka . En hörapparat är ett ovärderligt verktyg för att hjälpa de som inte kan höra på egen hand .

Mikrofon

mikrofon på en hörapparat är den del som vänder ljud till elektriska impulser . När någon ljudvåg kontakter mikrofonen är det omvandlas till en elektrisk impuls . En ny innovation till den standard mikrofonen är riktad mikrofon . Denna typ av mikrofon är konstruerad för att filtrera ljud som kommer bakifrån bäraren med så mycket som 15 decibel , skära bakgrundsljud avsevärt .

förstärkare

Förstärkaren är en transformator som tar elektriska impulser emot av mikrofonen och förstärker dem . De flesta förstärkare är minst två steg . Den första ( pre-) förstärkare hjälper till att förstärka insignalen med en relativt låg förstärkning ( förhållandet mellan ljudutgången till ingång) . Signalen ytterligare förstärks av den andra ( effekt) förstärkare . Klassificeras efter typ , dessa förstärkare identifieras genom energiförbrukning, produktion och vinst .

Mottagare

Mottagaren tar det förstärkta elektriska impulser och omvandlar dem tillbaka till ljud . Denna del av en hörapparat passar in i den yttre hörselgången och är oftast den del som syns . Med innovationer inom teknik , mottagarna är nu ganska små . Tyvärr har små mottagare inte den produktionsnivå som större göra och kan bli igensatta av smuts från örat eller skadade när de släpps .

Batteri

Hörapparat batterier är små , knapp-batterier som finns i olika storlekar beroende på vilken typ av hörapparat som används . De vanligaste typerna av batterier kallas zink-luft batterier och aktiveras genom att ta bort papperet från batteriets rygg . Detta gör att luft att interagera med zink i batteriet . De flesta hörselskadade stöd batterier räcker fem till sju dagar under ständig användning.

Previous:nothing Next:personalbehovet för Texas vårdhem

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med studsade studsmatta motion ?
 • hur man kan öka sperma mängden naturligt
 • ljud hörapparater
 • koffein effekter på fostret
 • Vilka är farorna med klor i uppvärmda pooler ?
 • polycytemia höftproblem
 • hur man skapar en 100-dagars träning utmaning
 • vad hushållsapparater avger elektromagnetiska fält?
 • vad gör stavar göra i ögat?
 • hur du tar bort löss med olivolja
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com