hur man injicerar intramuskulära injektioner arm

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-03-12
En intramuskulär injektion injicerar medicin djupt in i muskeln lager snarare än strax under huden. Även tanken att förvalta en intramuskulär injektion till dig själv eller någon du tycker om kan vara lite skrämmande, kan det vara en viktig del av att behandla en rad olika villkor. Med lite övning kan detta enkla förfarande blir en andra natur. Förstå teknik för att utföra en intramuskulär injektion är det första steget för att erövra din rädsla och lära sig att göra det bra

Du behöver:
spritkompress.
Steril gasbinda.
Nål och spruta.
Medicinering som skall injiceras.
Handskar.
Bandage .


1 .
Samla de punkter som anges ovan så att de kommer att vara i närheten när du behöver dem .
2 .
Välj den bästa armen för att administrera injektionen . Välj ett injektionsställe som är fri från ärr , stötar och andra hudirritationer . Ge injektionen i deltoideus muskeln i överarmen , inte i den omgivande feta områden .
3 .
Tvätta händerna noga , och ta på handskar .
4 .
Rengör området där du kommer att injicera läkemedlet med en spritkompress . Låt huden lufttorka, som blåser eller Fanning kommer direkt bakterier till området .
5 .
Ta av korken nålen och sätt in den i medicin flaskan . Vänd flaskan upp och ner och dra upp den föreskrivna mängden vätska ner i sprutan . Eliminiate eventuella luftbubblor genom att peka nålen uppåt och tryck försiktigt snärta sidan av sprutan . Tryck på sprutkolven sakta tills luftbubblorna avsluta sprutan . Sätt på en ny nål till sprutan efter detta steg, så att kanylen blir skarp för injektionen , om så önskas .
6 .
Ta tag i sprutan med hjälp av tre fingrar , hur du håller en penna . Tryck försiktigt ner den med andra handen och sprida huden på det område du ska injicera .
7 .
Stick in nålen i huden i en 90- graders vinkel med en snabb , dart -liknande rörelse så att kanylen sticker hål på huden lätt . En långsam , skjuta motion gör bilden mer smärtsamma . Du kommer att veta nålen är helt införd när det inte längre syns .
8 .
Håll sprutan på plats , och försiktigt släppa huden med andra handen . Använd din fria hand för att dra ned sprutans kolv tillbaka något . Om det finns blod i sprutan , ta ut nålen och börja om igen . Fortsätt till nästa steg om sprutan är fri från blod .
9 .
injicera läkemedlet med konstant tryck . När sprutan är tom drar du snabbt ut ur nålen .
10 .
Håll en bit gasbinda mot injektionsstället , täck sedan området med ett litet bandage .
11 .
Kasta nålen på rätt sätt .


Previous:nothing Next:Finns det ett behov av privata tull hemvård ?

Relaterade artiklar


 • hur man gör vatten och alkohol isklampar
 • hur man skapar en 100-dagars träning utmaning
 • skyldigheter en NICU
 • vad är barn diabetes?
 • hur man hittar bästa öronspecialist
 • dim-plus biverkningar
 • ansikte , haka & övningar hals
 • spädbarn gom utveckling
 • vårdgivare och övergrepp mot äldre
 • kroppsdel fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com