senior missbruk lagar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-03-26
Enligt National Center på övergrepp mot äldre , antalet amerikanska seniorer som misshandlas , försummas eller utnyttjas av en vårdgivare kan vara upp till 2 miljoner . Det verkliga antalet incidenter är förmodligen högre, men övergrepp mot äldre är ett under-anmälda brott . NCEA anges att endast cirka 1 i 14 fall av övergrepp någonsin rapporterats . Tack vare en större medvetenhet och passagen av äldre vuxnas Act of 1965 , varje stat har lagar för att skydda äldre mot missbruk av familj eller institutionella vårdgivare . Från och med 2010 finns det ingen federal lag som skyddar de äldre.

Definition

övergrepp mot äldre tar många former, inklusive fysiska, känslomässiga och sexuella övergrepp. Att försumma eller överge en äldre person i din vård anses också senior missbruk. Spendera sina pengar eller använda sin egendom för egen vinning, framför allt på bekostnad av de högre, är också klassas som övergrepp mot äldre. Både inhemska och institutionella vårdgivare begå övergrepp mot äldre.

Undersökningar

sjukvårdspersonal och de som tillhandahåller service till äldre är skyldiga att rapportera misstänkta fall av missbruk till vuxen Protection Services eller rättsliga myndigheter. Berörda medborgare kan också ringa till polisen eller socialtjänsten om de misstänker att någon missbrukas. Övergrepp mot äldre är vanligtvis undersökts av en kombination av brottsbekämpning, medicinska leverantörer och social omsorg. Dessa byråer har befogenhet att ta bort seniorer från farliga situationer, i likhet med lagar barnmisshandel.

Påföljder

Elder missbrukare ansikte straffrättsliga och civilrättsliga påföljder, däribland fängelse och böter. Offren kan också lämna in stämningar eller krav på ersättning mot sin förövare. Vissa stater , som Oregon , anser åldersbaserade brott hatbrott , som har hårdare straff . Andra stater , såsom Nevada , har förbättrat fängelsestraff --- upp till dubbla normala meningen --- för brottslingar som missbrukar eller riktar sig mot äldre . Institutioner som vårdhem eller rehabiliteringscenter är föremål för förlust av tillstånd för övergrepp som begås av anställda , och de anställda är också åtalas för något brott mot seniorer att de begår .

Self-Försummelse

En ofta förbisedd form av övergrepp mot äldre är själv-försummelse . Self-försummelse definieras som oförmåga eller vägran att den äldre personen att ta hand om sig själv . Vägrar medicinering , hamstring , oförmåga att upprätthålla personlig hygien , desorientering och är oförmögen att hantera sin egen ekonomiska frågor kan alla kräver ingen försummelse . Det finns inga straffrättsliga påföljder för egen försummelse . Snarare är fokus på att ge nödvändigt stöd för den äldre att behålla så mycket självständighet som möjligt medan den fortfarande lever i en trygg , ren miljö .

Previous:nothing Next:hörapparat komponenter

Relaterade artiklar


 • orsakerna till en ögonlocket infektion
 • Definitionen av fotled instickslås
 • sommaren lämplighet läger för barn
 • hur du begär en kopia av min födelseattest i Maryland
 • blöjor och kontaktdermatit
 • hur du tar bort malmedel med vatten
 • ålder och tamoxifen
 • om online symptom diagnos
 • förebyggande arbetet för Texas
 • vad man ska göra för sår triage ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com