CRP och spädbarn öroninflammationer

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-18
CRP är en akronym för C-reaktivt protein. CRP bildas i kroppen av levern. Levern ökar produktionen av CRP närhelst det finns en inflammation någonstans i kroppen. Nivån på CRP bestäms av ett blodprov. Det är en fråga om huruvida hög CRP hos spädbarn är ansluten till öroninfektioner

Tester

När blodet dras till CRP test är det analyseras och nivån av CRP har rapporterats. Testet kan inte lokalisera källan till inflammation i kroppen. Testet varningar endast en läkare för hög CRP och lämnar det till läkaren för att fastställa orsaken. För barn med öroninflammationer hög CRP kan vara relaterade eller det kan finnas en annan källa till inflammationen.

Orsaker

Spädbarn är utsatta för öroninfektioner. De kan orsakas av en förkylning, virus eller vätska blockerar örontrumpeten rören som förbinder mellanörat med näsan. Dessa rör är kortare och smalare i ett spädbarn än hos en vuxen, så det är lättare för dem att bli blockerade. Enligt Mayo Clinic, spädbarn har en mindre utvecklat immunförsvar och kan inte slåss av infektioner och vuxna.

Anslutning

Enligt en undersökning som redovisas i US National Library of Medicine, National Institutes of Health, det finns ett samband mellan hög CRP och öroninflammation hos spädbarn när öroninfektion är ett resultat av bakterier. När det inte finns bakterier som finns så finns det ingen anslutning. En öroninfektion utan bakterier skulle kunna orsakas av ett virus.

Bakterier vs Virus

Höga nivåer av CRP kan upptäcka en bakterieinfektion som orsakar en öroninfektion hos spädbarn. Detta är viktigt eftersom antibiotika används för att behandla bakteriella infektioner . Omvänt , om infektionen orsakas av ett virus , kommer antibiotika fungerar inte och bör inte användas .

Slutsatser

Test för CRP-nivåer hos spädbarn med öroninflammationer kan hjälpa till att identifiera vilka infektioner orsakas av bakterier och som är orsakade av virus. Detta är viktigt eftersom antibiotika inte bör användas för att behandla virusinfektioner , eftersom de inte arbetar . Enligt Mayo Clinic , kan överanvändningen av antibiotika leda till utveckling av immunitet bakteriestammar . Antibiotika bör förskrivas för spädbarn endast när det behövs.

Previous:nothing Next:äldreomsorg : gångrubbning alternativ

Relaterade artiklar


 • Vilka är fördelarna med konstterapi för barn ?
 • tecken på missfall som börjar
 • åksjukan & huvudvärk
 • sport att få barnen passa
 • Hälsa och sjukvård webbplatser
 • biverkningar av Yasmin p-piller
 • förteckning över alla naturliga vitaminer för småbarn
 • anatomi och fysiologi i det reproduktiva systemet
 • Hur orsaka polycystiskt ovariesyndrom sjukdom förstorade äggstockar?
 • hur man kan stoppa graviditet halsbränna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com