äldreomsorg : gångrubbning alternativ

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-18
Gångrubbning: varje avbrott eller förändring i hur man går, det brukar kännetecknas av onormal ostadighet. Många faktorer kan orsaka gångrubbningar hos äldre, bland annat rädsla för att falla, kroniska sjukdomar, mediciner, synstörningar och yrsel. Alternativ finns att ta itu med gångrubbning så att den inte minskar en persons livskvalitet.

Motion

Du kan förbättra din vandring vanor med funktionella övningar som att stå på ett ben medan du håller på en stol eller en vägg, eller genom att delta i en rad-of-rörelsen klass som utformats särskilt för äldre vuxna. Långsam promenad på ett löpband kan hjälpa också. Även sjukgymnaster ger särskilda insatser för att hjälpa till med gångrubbning bygger på orsak och hur allvarligt problemet är. Enligt en forskningsrapport av Cris Zampieri och Richard P Di Fabio offentliggjordes i december 2008 års upplaga av "The Journal of American Physical Therapy Association", även ögonrörelser övningar förbättra balansen för vissa individer.

Beteendestrategier

Som ni ålder, kan du uppleva mer oro och rädsla om din hälsa. Detta bävan kan ändra hur du flyttar runt och gå. I allmänhet går de flesta äldre vuxna inte med tillförsikt. Enligt Home Safety Council, runt 5,1 miljoner amerikaner falla ned i sina egna hem. Individ eller grupp rådgivning eller stödgrupper kan ta upp dessa farhågor och skapa förtroende. Att be vänner och familjemedlemmar om stöd när du behöver göra en uppgift som kräver överdriven promenader är en bra idé. Delta i en fallprevention verkstad eller program kan hjälpa till med rädsla också.

Gånghjälpmedel

Många hjälpmedel finns tillgängliga för de äldre vuxna med gångrubbningar. Vad som fungerar för dig beror på vilken typ av störning du har. Enligt National Institutes for Health hemsida, benstöd och spjälor sko rekommenderas för dem med en spastisk (fot drag) eller stapplande gångstil (tårna skrapa golvet). Leg hängslen, sko spjälor, en rullator, rullstol, och sockerrör är alla gånghjälpmedel. Dessa enheter fungerar bra när den används tillsammans med andra behandlingar som motion eller extra tid för promenader hjälp.

Minska Riskfaktorer

Flera interna och externa riskfaktorer ökar sannolikheten eller förekomst av gångrubbningar . Om någon reagerar dåligt på receptbelagda läkemedel , är detta en inneboende faktor som skulle kunna påverkas genom att ändra doseringen eller läkemedel . Å andra sidan , yttre faktorer är miljö- situationer och otillräckliga verktyg eller hjälpmedel. Om en person bor i ett hus med många fysiska hinder , kan detta öka risken för fall . De-belamra ett hus eller ge ledstänger i duschen är behandlingsalternativ för yttre riskfaktorer .

Previous:nothing Next:allmänläkare vs kiropraktor

Relaterade artiklar


 • mjölkprotein intolerans i spädbarn
 • hur ungefärliga din byggstorlek
 • transvaginalt ultraljud
 • tecken på missfall
 • hudfläckar hos barn
 • hur man ska behandla manliga svampinfektion
 • hur du hittar din närmaste allmänläkare
 • online medicinska verktyg
 • vad är meningen med HLR?
 • kroppslukt hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com