är Vicks vaporub beroendeframkallande ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-11
En stapelvara för många kalla lider sedan början av 1900-talet , är Vicks VapoRub fortfarande ett populärt val för att lindra hosta eller täppt huvud . Livslängden är inte lika med fullständig säkerhet , dock , och Vicks VapoRub är inte utan dess varningar och begränsningar

Ingredienser

Regelbundna Vicks VapoRub innehåller följande aktiva ingredienser : kamfer-4 . . 8 procent, eukalyptusolja-1,2 procent, mentol-2,6 procent. Inaktiva ingredienser ingår cedarleaf olja, muskot olja, speciellt vaselin, tymol och terpentinolja.

Använder

Vicks VapoRub har länge varit tippad som "en aktuell läkemedel som lindrar din hosta. " Bolaget riktar användaren att "[r] UB ett tjockt lager på bröstet och halsen eller gnugga på ömma, värkande muskler. "Andra obekräftade användningsområden inkluderar gnugga på fötter för att hjälpa till med hosta eller gnugga på tånaglarna för att bekämpa svamp, men ingen av dessa användningsområden stöds av vetenskaplig forskning eller Procter Gamble, bolaget som äger Vicks. Tymol, en av de inaktiva ingredienserna i Vicks VapoRub innehåller egenskaper för att bidra till att bekämpa svamp, men det har inte varit vetenskapligt bevisat att Vicks VapoRub kommer att göra detsamma.

Varningar

I januari 202C "Scientific American" varnade om användningen av Vicks VapoRub för barn 2 och under. Denna varning är också på Vicks VapoRub etiketten.Det finns inga vetenskapliga bevis för att Vicks VapoRub är beroendeframkallande, i synnerhet när det används enligt anvisningarna, "Organic Fakta" rapporterar att kamfer, en av Vicks VapoRub aktiva ingredienser " har narkotiska effekter, eftersom det tillfälligt desensitizes nerver och slappnar hjärnan. Det kan också göra hjärnan förlorar kontrollen över armar och ben om de tas i överskott. Lukten av kamfer olja är också beroendeframkallande. Folk har sett att utveckla starka beroende av luktande kamfer olja eller konsumerar det. "I en jan 2010 intervju med NPR, Jonathan Foulds, direktör för tobaksberoende Program vid universitetet i odontologi och medicin i New Jersey School of Public Health, kommenterade hur mentol, en annan aktiv substans i Vicks VapoRub, har visat att rökavvänjning svårare och beroende av cigaretter till synes enklare än med icke-mentholated cigaretter, men det finns ingen forskning som förbinder mentol till ett beroende till Vick's VapoRub.När det används enligt anvisningarna och inte intas eller placeras i eller runt näsborrarna, finns det inga vetenskapliga belägg för att Vicks VapoRub är beroendeframkallande.

Previous:nothing Next:hur ungefärliga din byggstorlek

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en taylor skala
 • typer av upphöjda toalettstolar
 • den förlossningsvård och postpartum fördelarna med fortsatt stöd under förlossning
 • Kegels för kvinnor
 • typer av receptorer på cellytan
 • effekten av koffein på ett ofött barn
 • Hur utvecklingen av ett foster framsteg?
 • hur du kan skilja mellan simmare öra & öroninfektion
 • telejourer för graviditet frågor
 • exponering för mögelsporer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com