Vilka är de behandlingar för svår barndom dyspraxi ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-27
dyspraxi är en störning i utvecklingen av praxis ( planeringen av rörelsen att uppnå ett mål ) . Barn med dyspraxi kämpar för att lära sig nya färdigheter och /eller utföra färdigheter redan lärt sig. Fysiska, intellektuella, känslomässiga, sociala , språk , och sensoriska utveckling berörs av dyspraxi . Olika barn påverkas olika av denna sjukdom . Många fall av dyspraxi oupptäckta eller obehandlade orsakar en livstid av svårigheter för personen . Men det finns behandlingar som har varit framgångsrik för barn med dyspraxi .

Arbetsterapi

Arbetsterapi är ett behandlingsalternativ för barn med dyspraxi . Det är särskilt användbart för barn som drabbats av fysiskt dyspraxi . Arbetsterapeuter använder en " top down " metod för behandling av barn . Detta synsätt genomförs genom att observera barn som arbetar i skolan , spela och hur de utför vardagliga sysslor. Som terapeuter observera , de hjälper barnet med områden där de kämpar för .

tal och språk Therapy

Många barn med dyspraxi kamp med tal . Dyspraxi kan göra det svårt för barnet att röra munnen ordentligt för att bilda ord . Tal och språk terapi har varit till hjälp för dessa barn . Logopeder får lyssna till barnet att se var de har svårt att tala . Terapeuten kommer då att utarbeta en plan för att hjälpa barnet tala till deras fulla potential .

Perceptuell motorisk träning

En annan behandling som kan vara fördelaktiga för ett barn med dyspraxi är perceptuella motorisk träning . Denna behandling är en uppsättning aktiviteter som fokuserar på att utveckla språk , visuell , rörelse och auditiva färdigheter . Detta är en progressiv behandling som ger barnet möjlighet att bygga dessa färdigheter gradvis . De uppgifter som är utformade för att utmana barnet , men inte till den grad av frustration . Frustration skulle vara kontraproduktivt. Perceptuell motorisk träning är effektiv för barn som drabbats i någon eller samtliga områden av dyspraxi .

Previous:nothing Next:Hur mycket ska jag väga 5’11 ?

Relaterade artiklar


 • konstiga tecken på graviditet
 • vad är orsakerna till spotting i mitten av din cykel ?
 • florida Medicaid barn
 • vad som är normalt maxvikt på män ?
 • vad som orsakar byta ögonfärg?
 • vikten av årliga physicals
 • moderskap hudvård
 • utrymningsövning förfaranden
 • Louisiana Medicaid för barn
 • konst och vetenskap som barnmorska
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com