Vilka uppgifter av fettceller?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-15
Även om det kan tyckas passande att tänka på fettceller som lata globs som tar upp plats i kroppen , detta är faktiskt inte fallet . I själva verket , en artikel som publicerades i " Washington Post " beskriver fettceller som " utomordentligt dynamisk, komplex och inflytelserika personer som påverkar en svindlande mängd viktiga kroppsfunktioner. "Det är uppenbart fettcellerna göra mer än de flesta av oss inser .

Värme

fettceller, som kategoriseras som antingen brun eller vit , bilda ett tjockt lager av isolering runt hela kroppen . Brun celler främst syfta till att alstra värme för att hålla kroppen varm . Enligt en " USA Today " artikel av Nanci Hellmich trodde forskarna när dessa bruna celler som bara finns i ett barn. Emellertid har dessa celler sedan hittats i vuxna också, fast i betydligt mindre mängder än den utbredda vita blodkroppar .

skydd

Förutom att ge isolering , fettceller tjäna till att omge och skydda vitala organ och vävnader , som hjärta , njurar , tarmar , lymfkörtlar och könsorgan . De finns också mellan lederna för att förhindra att ben från gnugga tillsammans .

Lagring

En primär funktion av vita fettceller är att lagra extra fett som erhålls från smälta maten. Helst dessa fetter sparas för senare och omvandlas till energi för att utöva . När dessa fettdepåer inte minskar , cellerna blir större och större som kroppen fortsätter att lagra fett . Fetma uppstår när kroppen har lagrat mer fett än vad som är hälsosamt .

Reglering av kroppens funktioner

Fett arbete för att reglera den mängd energi som förbränns under en viss verksamhet. Om fettceller emot signaler som kroppen behöver mer bränsle , kommer de omsätter en del av sin lagrat fett till energi för kroppen . Fettceller hjälper också reglerar immunsystemet , sparkar den på högvarv när kroppen hotas av en sjukdom . När fettcellerna är små , de producerar ett hormon som kallas andiponectin , som tjänar till att reglera blodsockret och bidra till att förebygga hjärtsjukdom . Däremot producerar förstorade fettceller inte detta hormon , vilket är varför många människor som är överviktiga utvecklar diabetes och hjärtsjukdomar .

Smoothing

Fat fyller skarpa vinklar mellan muskler och ben , vilket ger kroppen en mjukare , mer attraktivt utseende . Fettceller , i kombination med hormonella och genetiska faktorer, bestämma storleken och formen på en persons kropp .

Previous:nothing Next:Hur får jag kroppsmasseindex?

Relaterade artiklar


 • äldre som bor alternativ i Enfield, CT
 • badtunnor & manlig fertilitet
 • flebotomi & venpunktion
 • tecken på missfall under graviditeten
 • orsaken till hyperpigmentering i ett barn
 • förvaringsplats för personliga medicinska uppgifter
 • effekter av narkotikaanvändning på ett ofött barn
 • komponenter i en medicinsk historia
 • nödsituationer säkerhetsutbildning
 • lista över läkemedel preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com