dieter för ungdomar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-08
En välbalanserad , näringsrik kost är viktigt för ungdomar, särskilt när de upplever en tillväxt spurt i åldern 12 och 18. Deras diet bör innefatta proteiner, kolhydrater , frukt, grönsaker och fibrer och lågt i socker och fett . Om möjligt bör familjer försöker att äta hemlagad mat tillsammans så mycket som möjligt , och undvika frestelsen att ge tonåringar pengar för snabbmat och läsk som ett bekvämt alternativ . Kostvanor, är som vi ofta kallar viktminskningsprogram , avskräckta hos ungdomar , och i stället för mat berövande , sunda kostvanor och ökad motion uppmuntras . Det är viktigt att diskutera alla frågor om vikten av en tonåring med dem och en betrodd sjukvårdspersonal. kan

BMI

Body Mass Index ( BMI ) användas för att avgöra om en tonåring av övervikt eller undervikt . Den fetma av sina kroppar förändringar när de växer , och män och kvinnor har olika fetma som de mognar . Enligt för Centers for Disease Control and Prevention , BMI för ålder står för dessa skillnader och kön och ålder . BMI för ålder räknare kan hittas på nätet , och vårdpersonal kan även bidra till att göra denna beräkning och fastställa om en tonåring är , faktiskt, undervikt , övervikt , eller inom en hälsosam vikt rad .

Nutrition

Livslångt matvanor utvecklas under tonåren och det är viktigt att uppmuntra tonåringar i sunda kostvanor . Antalet kalorier som de behöver på daglig basis kommer att bero på deras längd, vikt och aktivitetsnivå . Men i genomsnitt , honor behöver 2. 200 kalorier per dag och män kräver 3. 000 per dag . Enligt University of Chicago Pritzker School of Medicine, endast två procent av tonåringar äter ett tillräckligt dagligt mängd frukt, grönsaker och fibrer , medan de flesta överstiga de nivåer av proteiner och fetter som de behöver . Det amerikanska Department of Agriculture mat guide pyramid kan bidra till att fastställa den dagliga nödvändiga näringsämnen . Hjälp din tonåring att göra bra val genom att hålla massor av nyttiga snacks runt . Om du inte köper fett och socker lastat snacks , kan han inte äta dem !

Motion

Tonåringar blir mer stillasittande när de väljer att spela dataspel i stället för att bedriva fysiska aktiviteter. Uppmuntra din tonåring bort från sin dator. Få henne utomhus för att delta i gruppaktiviteter och spel team. Om det är möjligt för henne att cykla till skolan, få henne en cykel. Engagera henne i sysslorna i hemmet, såsom städning fönster och gräsklippning. Uppmuntra henne till frivilliga aktiviteter, hjälpa de äldre grannar med trädgårdsarbete eller tvätta sina bilar. Om du har en hund få honom att gå ut med hunden. All verksamhet som är bättre än ingen aktivitet. Föregå med gott exempel: äta gott och motion ofta. Erbjud dig att underlätta övningar för din tonåring. Om den fysiska aktiviteter hon är intresserad av kostar pengar, träna ett sätt att hjälpa henne betala för dem. Du investerar i ditt barns frisk framtid.

Previous:nothing Next:ligament i axlarna

Relaterade artiklar


 • hur man gör en rem hampa gitarr
 • hur man svarar medicinsk intervjufrågor
 • hur man blir en leverantör för Blue Cross Blue Shield i Georgien
 • Vilka är fördelarna med klimakteriet?
 • tecken på en ofullständig missfall
 • Thera-bandet övningar för barn
 • skadliga effekterna av vitt brus maskiner
 • hus mögel och dess effekter på människor
 • tecknar en tjej är gravid
 • positiva tecken på graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com