genogram förmåner

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-19
Om du har ett släktträd hängande på väggen, kan det vara dags att flytta in i 21: a århundradet värld genograms. Liknande släktträd, genograms är ett skriftligt dokument med en familjs historia inklusive födslar och dödsfall, men de gör mycket mer. Genograms är som detaljerat släktträd, de omfattar inte bara när familjemedlemmarna föddes och dog, men vad de gjorde för en levande, vad fysiska och psykiska sjukdomar drabbade dem, och även orsakerna till fejderna mellan familjemedlemmar. På grund av sina många fördelar är genograms används av amatör släktforskare, hälso-och sjukvårdspersonalen och sjukvård och mental hälsa likadana.

Historisk

Ofta skapas eller söker sig till personer som är intresserade av deras släkthistoria, genograms har många fördelar jämfört typisk familj träd, som bara visar på kopplingarna mellan generationer av familjemedlemmar. Genograms är mer detaljerade än släktträd och visar inte bara namnen på familjemedlemmar, utan även hur medlemmarna interagerade. De innehåller information som sjukdomar, skilsmässor, personlighetsdrag och yrken för familjemedlemmar. Genograms kan även inkludera de som inte var familj genom blod men var viktiga för en familjs historia, såsom faddrar, vänner och grannar. Inte bara genograms erbjuda en mer detaljerad släkthistoria som fokuserar på personlighetsdrag av familjemedlemmar, men de kan också hjälpa individer att se återkommande mönster i beteende, konflikter och hälsofrågor som kan erbjuda en inblick i en familjs nuvarande situation.

Medical

genograms skapas ibland av patienter och vårdgivare och kan gynna både patient och läkare. Medicinsk genograms detalj i familjens sjukdomshistoria såväl fysisk som mental hälsa . Den information som kan hjälpa läkare att bedöma en patients risk för familje -relaterade sjukdomar . De kan också bidra till att minska eventuella diagnoser för patienter som har flera oklara klagomål . När patienten kan se sin familjs sjukdomshistoria framför dem , blir de ofta medvetna om återkommande mönster som gör dem mer benägna att utöva förebyggande eller mer brådskande när symtomen uppkommer . Förutom praktiska fördelar, kan genograms förbättra rapport mellan läkare och patienter. Som läkare lära sig om patientens livserfarenheter, de är ofta mer medvetna om patienternas behov. Likaså patienter upplever att läkaren bedömer dem som individ. Den kommunicerar även för patienten att läkaren är intresserad av att träffa både psykosociala och fysiska hälsobehov.

Terapeutiska

Kunder och praktiker som arbetar i familjen eller enskild terapi kan också dra nytta av genograms. Eftersom genograms fånga komplexa släkthistoria, individer kan ofta se beteende, kommunikation och mentala mönster hälsa på deras familjer. Dessutom är terapeuter ofta medvetna om frågor som de kanske inte har märkt genom en mindre fokuserade samtal om en kunds släkthistoria. Genograms kan hjälpa familjemedlemmar identifiera styrkor och svagheter i familjerelationer, och kan också göra samtal om svåra frågor om familjeliv mer bekväm. Om terapeuten märker en fråga som alkoholism i en genogram, hon kan ställa enkelt en fråga om det.

Previous:nothing Next:hur man gör en infusionsstället förändring lättare för barn i lekåldern

Relaterade artiklar


 • oro luftrenare
 • Skillnaderna mellan systemisk & lungkretsloppet
 • hur man kan stoppa att bli gravid
 • bensen och fibromyalgi
 • vad är orsakerna till polymenorrhea samtidigt som p-piller ?
 • allergisk reaktion mot magnesiumklorid
 • Varför ammoniak håret sönder färg orsak ?
 • n.c.
 • höger skuldra och arm smärta
 • uppskjutande ligament under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com