hur man gör en infusionsstället förändring lättare för barn i lekåldern

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-19
Små barn med typ 1-diabetes som använder insulinpump måste byta insulin uppsättningar varje två till tre dagar. Ett barn vana vid att fem eller fler spruta injektioner varje dag (på ett MDI rutin) kommer troligen att upptäcka pumpen införandet rutin mindre betungande. Men nålar är aldrig kul och det kan vara en kamp för en förälder att göra plats förändringar med en kämpande barn
1.
Byt sida när ditt barns blodsockernivå är inom räckvidd och jämn. Ett litet barn eller unga barn som är " hög " kan vara särskilt känsligt. Glukos översvämningar hans nervsystem och hjärna . En snabb nedgång från en korrigering kan vara en grov rida också . Försöker göra en insättning under toppar eller efter kraftiga korrigeringar ställer dig upp för en strid .Dags regelbundna perioder följande lägre kolhydratrika måltider , gosig morgon tid på att vakna , eller strax innan måltid när blodsockret är tillbaka i sortimentet. För en oplanerad webbplats som ändras från en webbplats misslyckande med diskant, överväga att blodsockret tillbaka till det normala med en spruta korrigering och sedan ändra platsen .
2 .
Överväg att använda ett stål i stället för de mjuka kanyler . Detta verkar mot intuitivt och du kommer att behöva bedöma vad det bästa passformen är för ditt barn . Men kom ihåg , har du fortfarande infoga mjuka kanyler med en anordning som punkterar huden med en metall nål . Detta är sedan dras tillbaka in i enheten och lämnar kanylen bakom . Stål sätter in helt enkelt , de går i mycket ut som en häftstift utan en fjäder enhet . De också knick inte , så du kan ibland undvika extra förändringar till följd av misstankar om en misslyckad webbplats genom att använda stål . Nackdelen med att använda stål tas bort. Om du inte ta bort platsen med omsorg , kan stålspets peta eller skrapa .
3 .
Ta bort den gamla platsen genom att först mjuka upp limmet runt den . Små barn med diabetes inte som att få bandage lurad mer än barn utan diabetes göra, och limmet på platser är mycket stark . Köp kuddar via pump leverantör som reagerar med limmet att minska sin klibbighet , eller använda en enkel hem metod . Coat den gamla webbplatsens självhäftande sektioner med mineralolja och vaselin . Se till att öppna till tomten har koppla täcka spände i första , och torka av överskottet bort så det inte smart badvattnet . Låt ditt barn leka i en varm , aldrig hett , bad . Ta den gamla sajten när den mjuknar .
4 .
Tänk bedövande huden före införandet. Få råd om narkos krämer från din endokrinolog eller certifierade diabetes pedagog . Krämen normalt måste stanna på platsen , täckt, för en bestämd tid . En mindre effektiv men snabbare metod är att döva plåstret med is direkt före insättningen. Detta undviker vissa betänkligheter om att använda en kemisk medicinering . Det kan förkorta processen och göra det roligare för småbarn , som brukar hitta is fascinerande . De också kan delta när du använder is , vilket gör processen mindre skrämmande .
5 .
Fart , attityd och distraktion är märlor av en framgångsrik webbplats förändring . Inte dra ut processen . Stay matter-of -fact och sympatiserar med ditt barn , men aldrig ge intryck av detta är något mindre än obligatoriskt. Låt aldrig ett barn att lära sig att något hon gör kan fördröja eller stoppa processen. Till henne i en matter-of -fact och kärleksfullt sätt att det aldrig är ett alternativ för henne att gå utan insulin , även för en liten stund .När du upprättar Detta är dock ge henne så många val i processen som är praktiska , vilket gör att hon är utvecklingsmässigt redo att göra dem . Fråga henne : Skulle du vilja använda krämen i dag , eller is ? Sätt på den här delen av huden , eller att man ? Vilken docka vill du hålla i medan vi avsluta ? Distrahera med leksaker , video , syskon , husdjur , markörer och papper-allt romanen fungerar bäst . Aldrig muta eller hota . Förutom att det är en dålig idé totalt sett, att hitta en ny muta med några dagar är inte praktiskt .

tips och varningar


 • aldrig använda insulin eller produkter som pump eller sprutor utom under vård av och med instruktion av din pediatrisk endokrinolog . Prova nya uppsättningar bara med läkare tillsyn och se till att använda rätt nål eller kanyl längd för dina små barn .
 • aldrig sätta ett barn med typ 1 -diabetes i en mycket varmt bad eller dusch . Värmen kan påskynda effekten av insulin och kör honom till en farlig lågt blodsocker nivå .


 • Previous:nothing Next:hur mycket ska en tonåring väga ?

  Relaterade artiklar


 • Vilka funktioner i urinröret ?
 • exponering för mögelsporer
 • handtvätt instruktioner
 • Vad är nackdelarna av sjukhem ?
 • Vad är Kid ’s hjälptelefon ?
 • Varför är coreg föreskrivs ?
 • spädbarn gom utveckling
 • vanliga tecken på tidig graviditet
 • lagar om att köpa läkemedel från Kanada
 • orsaker till diarré och kräkningar hos barn i lekåldern
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com