hur man kan stoppa kräkningar & diarréer i 1-åringar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-03
Kräkningar och diarré hos små barn, vanligtvis resultatet av ett virus, kan bli bekymmersamt. Genom att erkänna villkoret tidigt och genom att ha verktyg för att stoppa det på sidan kan du förhindra att dina barn från att växa allt mer sjuk eller uttorkad. Kallas gastroenterit kan du bromsa bäst orolig mage, kräkningar och diarré genom flera faser skonsam behandling

Du behöver:. .
Vätskor
Fast föda.
Oral rehydrering vätskor.


1.
Låt barnets mage att lösa i 20 till 30 minuter om han kräks två eller fler gånger, innan du försöker befästa barnet. Efteråt börja tillhandahålla vätskor i små doser på en regelbunden basis.
2.
Amma spädbarn under 10 minuter var en till två timmar rekommenderar University of Wisconsin School of Medicine och Public Health . Om kräkningar kvarstår kan du försöka mata under tre till fyra minuter vid 30-till 60-minuters intervall. Regelbunden utfodring kan återuppta när barnet inte har kastat upp i åtta timmar.
3.
Se ditt barn har diarré, i motsats till den lösa, frekventa avföring som är gemensam för spädbarn att utvisa fem till sex gånger per dag, före försöka hindra det. Det bästa sättet att bromsa diarré hos små barn är med en liten diet förändring .

Enligt Baby Center , undvika socker och fettrik mat . Istället gradvis införa BRAT kost-bananer , ris , äppelmos och rostat bröd-till ditt barn . Dessutom kommer magert protein, lågt socker frukt och allmän hälsosam kost val återvända vanligtvis magen tillbaka till det normala.

Baby Center rekommenderar också låg sockerhalt yoghurt. Odlade bakterier har visat sig bromsa frekvens och varaktighet av diarré .
4.
administrera en vätskeersättning. Det största hotet för barn med gastroenterit är uttorkning. Varumärken som Pedialyte, Rehydralyte och WHO: s vätskeersättning är packade med elektrolyter och stärkande näringsämnen.

Ge dem till barn i små doser med jämna mellanrum, liksom 1 tsk några minuters mellanrum. Om ditt barn kastar upp ORS, vänta några timmar innan de börjar sakta administrera mer.
5.
Kontakta läkare om barnet är yngre än 6 månaders ålder, det är blod på avföring eller uppkastningar, är barnet i tydliga obehag, barnet har problem med att svälja eller barnet är uttorkad.
6.
Fråga din läkare om Ondansetron, ett läkemedel som vanligen ges till cancerpatienter att förhindra illamående och kräkningar. Enligt Barn hälsa, kan läkemedlet reagera med andra läkemedel och föräldrar bör ha en full förståelse av egenskaper och biverkningar innan de ger sitt barn för behandling.

Tips och varningar


 • Vet indikatorer på uttorkning hos små barn. Även gastroenterit är vanligt hos yngre barn och oftast behandlingsbara hemma, att känna till tecken på ett mer allvarligt tillstånd är det bästa sättet att förhindra en olycka. Tecken på uttorkning letargi, insjunkna ögonhålor, hud som är cool vid beröring eller som vänder om och stannar vit under lätt tryck, muntorrhet och brist på tårar eller urin.
 • Bookmarking hjälpsam webbplatser och tabba sidor i föräldraskap böcker kan bidra till att ge snabb tillgång till huskurer om ditt barn är utsatt för gastroenterit.
 • Om du inte kan köpa vätskeersättning vätskor i ditt område, du kan göra din egen från en lösning av socker, salt , vatten och apelsinjuice.
 • myndigheterna skiljer sig åt på när du ska ta ditt barn till sjukvårdspersonal om kräkningar och diarré kvarstår. Lita inte bara en -. Undersöka många och kontakta läkare om du är osäker


 • Previous:nothing Next:bör en person rengöra hans lever ?

  Relaterade artiklar


 • orsakerna till fenylketonuri ( PKU)
 • Pro & nackdelar med kontaktlinser
 • Hur berätta om det är en pojke eller en flicka
 • Patienten överföringsteknik
 • om barn HLR utbildning online
 • Colorado sjukförsäkring program
 • FDA rekommenderar barn vitaminer
 • Vilka effekter cigaretter har på ett foster ?
 • hur praktiken går grönt
 • grader i genetisk vägledning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com