känslighet aktiviteter för att lära sig om vård av äldre

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-11
Delta i åldrande verksamhet känslighet utbildning kan hjälpa en vårdgivare identifiera och hantera problem med en äldre släkting eller vän . Känslighet verksamhet bidra till att skingra gemensamma missuppfattningar om de äldre och deras behov . Den verksamhet som bättre kan förbereda vårdgivaren att utveckla strategier och hantera beroendet grund av förlust av fysisk förmåga och otillräckliga ekonomiska resurser. Åldrande simuleringsaktiviteter hjälper ofta yngre människor att förstå de fysiska begränsningar som motverkar äldre .

okoordinerade

För att simulera stela leder , minskad samordning och känslighet i händerna , kommer deltagarna bära maskeringstejp och stora latexhandskar . Tejpa knogarna av varje deltagare för att minska möjligheten att stänga handen till en näve utan att känna obehag . Knogarna ska känna stel med begränsad flexibilitet . Placera ett par stora gummihandskar på varje deltagare , och be varje för att utföra en enkel uppgift : knäppning och vikning en skjorta . Begränsa deltagarna till 30 sekunder att slutföra uppgiften. Ge varje deltagare en kortlek och berätta för dem att blanda och dela ut korten för att spela en omgång Solitaire . Ge deltagarna 30 sekunder för att slutföra denna uppgift . Handskarna och stela leder gör det svårt för deltagarna att utföra de uppgifter inom utsatt tid . Denna verksamhet simulerar de svårigheter äldre man stöter på vid vanliga uppgifter.

syn-och hörselskador

Ge varje deltagare ett par glasögon täckt med ogenomskinlig tejp och en plånbok innehållande spela valuta och plast mynt . Placera bomullstussar i öronen av varje och några kärnor av popcorn i deras skor . Bomullen kommer simulera hörselnedsättning och popcornen kommer att göra det obekvämt att stå i en lång linje när som lider av liktornar på fötterna . Låt deltagarna radas upp i en tänkt utcheckning linje . Medan de fortfarande bär handskar och med knogarna fortfarande tejpade , be deltagarna att betala en viss summa för sina inköp. Deltagaren måste öppna plånboken och identifiera rätt summa pengar för att betala för inköp . De andra deltagarna rollspel irriterad shoppare som bråttom deltagarna och klaga när de är långsamma. Deltagaren måste plocka upp alla tappade valuta eller mynt. Glasen simulera minskat visionen om en person med grå starr och den frustration som upplevs av de äldre som har minskat vision. Låt inte deltagarna att hjälpa varandra. Begränsa varje person till 30 sekunder att producera rätt mängd pengar för att betala.

Ringa ett telefonsamtal

Låt deltagarna försöka ringa ett samtal. Ge varje en stor bok stad telefon och en mobiltelefon. Medan han fortfarande bär sina handskar, tejp och glasögon, måste de finna en viss verksamhet bok telefonnummer och fråga om öppettider för verksamheten. När deltagarna tror att de har hittat telefonnummer, måste de ringa den korrekt. Telefonkataloger har väldigt tunna sidor och extremt finstilta. Turning sidor är svårt med nedsatt rörlighet och förlust av känslighet i fingrarna. De flesta deltagarna kommer att ha en hel del problem med att läsa boken medan iklädda sina starr glasögon. Ge varje deltagare 30 sekunder att hitta numret och 15 sekunder för att ringa det korrekt.

Previous:nothing Next:pediatriska bidrag

Relaterade artiklar


 • degenerativa skelettsjukdomar hos barn
 • ortopediska implantat allergi
 • hur man passar en arm lyftsele
 • hur man mäter syrehalten i kroppen
 • vattenfiltrering alternativ för villaägare
 • användningen av krom
 • processen konstterapi med barn
 • Vilka är riskerna med GMO?
 • hur praktiken går grönt
 • idéer till baby bevis ett hus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com