ligament i axlarna

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-07
Den viktigaste ligament i axeln ingår i ledkapseln , ett ark av bindväv som omger toppen av humerus eller bollen som passar i glenoid eller uttag av bogen . De kallas ibland den Glenohumeral ledband .ledkapseln bidrar till att hålla humerus och glenoid tillsammans, och Glenohumeral ligament kan ses som förtjockning kapseln vävnader . Dessa Glenohumeral ligamenten i tre olika områden i ledkapseln . främre, bakre och sämre

Anterior Glenohumeral ligament

främre Glenohumeral ligament , nära framsidan av ledkapseln , begränsar framåt och rotation bort från centrum av kroppen . När axeln är böjd över 90 grader eller roteras bort från kroppens centrum , den främre Glenohumeral ligament och ledkapseln både bli spänd och alla tvingas rörelse kan riva ligament . Enligt sport skada Info : s webbplats, 95 procent av alla skuldra dislokationer innebära en skadad främre ligament .

Posterior Glenohumeral ligament

Den bakre Glenohumeral ligament , nära baksidan av ledkapseln , begränsar rotation mot mitten av kroppen och böjning av axeln. Det är inte ofta involverad i skador , men om det drar kan det leda till ett tillstånd som kallas Skulderförslitning syndrom , en irritation av rotatorkuffen och /eller Bursa , en vätskefylld blåsa som omger leden .

Inferior Glenohumeral ligament

sämre Glenohumeral ligament är en del av sämre kapsel, som bottnar under det gemensamma . Denna extra bit av vävnad möjliggör vertikal rörelse av armen . Både sämre kapseln och sämre ligament dra åt armen rör sig över axeln. Detta ligament är inte ofta skadad , men efter perioder av orörlighet lång den kan dra åt och leda till ett tillstånd som kallas en frusen skuldra , en oförmåga att röra armen normalt .

andra axeln ligament

Förutom Glenohumeral ledband , axeln innehåller coraco-acromial ligament som förbinder coracoid , ett ben på toppen av bogen, att acromion , den yttre delen av skulderbladen . De två små coraco-NYCKELBEN- ligament ansluta coracoid till nyckelbenet eller krage ben och tvärgående humeral ligament håller biceps senan på sin rätta plats .

Previous:nothing Next:statliga sjukförsäkring biståndsprogram i Texas

Relaterade artiklar


 • flerbarnsfödsel risker
 • Orsakerna till kräkningar och illamående hos barn
 • Hur röka gräs effekt graviditet?
 • PMU och klimakteriet
 • vad är läget för de mänskliga njure ?
 • nivåer av mänsklig beröring
 • magnesium och nattliga svettningar
 • gasning & graviditet
 • Vilka är fördelarna med klimakteriet?
 • Vilka är riskerna med Arbonne produkter ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com