risker för barn att bära kontakterna

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-28
Barn lär sig socialt från att bära kontakterna i stället för glasögon . Enligt en artikel i Medical News , barn så unga som 8 år gamla, som bära kontakter känner sig säkrare på sitt utseende , är mer accepterade av sina kamrater samt känner sig mer trygga om deras idrottsliga och akademiska förmågor . Men inte alla barn är ansvarig nog att äga och ta hand om kontaktlinser . Felaktigt vårdas kontakter kan genomföra väsentliga hälsorisker .

kornealabrasion

Dr Arun Verma , överläkare vid Dr Daljit Singh Ögonsjukhus ( Indien ) och skribent för eMedicine , säger att hornhinnan skrubbsår är en av de vanligaste ögonskador bland kontaktlinsbärare. Ett symptom på en kornealabrasion är känslan av att något är i ögat även efter linserna tas bort . Ett barn kan vara känsliga för ljus eller känna smärta i ögat beroende på hur allvarlig nötning . Hornhinnan skrubbsår orsakas genom att bära kontaktlinser som är skadade, dåligt rengjorda eller inte passar in i ögat på rätt sätt . Även om de flesta hornhinnan skrubbsår läker snabbt utan behandling , kan andra bli ett långsiktigt problem , eftersom de ofta återkommer långt efter det ursprungliga såret har försvunnit . Svår hornhinnan skrubbsår kan orsaka synnedsättning eller blindhet .

Giant papillär konjunktivit

Giant papillär konjunktivit (GPC ) är något problem för barn och vuxna som bär stela gas permeabla eller mjuka kontaktlinser. Den Cano och bemanning Eye Center anger att denna sjukdom kan orsakas av kontaktlinser skaver mot ögonlocket . Det kan också orsakas av en allergisk reaktion mot linsvätska eller av avlagringar som bygger på linserna när de är på fel sätt rengöras eller utslitna . Symtomen är stora röda bulor under ögonlocket , ofta tillsammans med sveda, klåda och rodnad . En del barn har också dimsyn orsakas av en ackumulering av slem i ögat . GPC behandlas genom att ta bort kontakter och låta svullnad och irritation att försvinna . Cano och bemanning rekommenderar även byta lösningar kontaktlinser eller försöka ett annat märke av kontakter .

kornealsår

hornhinnan sår är öppna sår på hornhinnans yta , vanligen orsakade av bakteriella infektioner. De ser ut som grå eller vita fläckar på ögat och kan åtföljas av rodnad och irritation . Dessa infektioner är vanliga i kontaktlinsbärare , och de kan utvecklas om kontaktlinser har repas eller skadas eller om det finns smuts eller bakterier på ytan av linserna . Dessutom barn som somnar bär sina kontaktlinser är mer benägna att utveckla bakteriella infektioner på grund av att blocken kontaktlinser hornhinnan syretillförsel . Villkoret är behandlas med läkemedel ögondroppar . Dr Andrew Dahl , medicinsk författare på MedicineNet. com rekommenderar tvätta händerna innan du tar bort eller kontaktlinser. Han också råd att ta bort kontaktlinser innan man somnar och rengöring linserna enligt tillverkarens anvisningar.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för svår barndom dyspraxi ?

Relaterade artiklar


 • hur man använder rytmen metod för födelsekontroll
 • hur man hittar en agent sjukförsäkring i Lafayette , Indiana
 • bebisar och irriterad tarm
 • arbetsterapi för barns oro
 • vad är orsakerna till konstant lätt illamående ?
 • Regler och föreskrifter för en hälso- sparkonto
 • tecken på att bli gravid
 • Definitionen av laryngoskopet
 • spik tillväxt & graviditet
 • Oklahoma mat stämpel krav
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com