skillnaden i muskel utveckling mellan barn pojkar & flickor

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-24
Infant köttansättning sker cephalo till näst sista , eller från huvudet till tårna . Första barnet lär sig kontrollera nackmusklerna och nacken , och sedan ryggmusklerna . Efter det lär sig att använda sina ryggmuskler barnet kommer att sitta och sedan flytta till ett ben muskel utveckling. Muskelutveckling går från sugande , att sitta och krypa , att rulla runt , och sedan stå och gå

2 månaderna

På två månader primitiva muskel utveckling har skett hos barnet . Enkla reaktioner såsom Babinski reflex , där tårna kommer fläkten utåt när det enda är kittlad . En annan enkel reaktion som inträffar med två månader är det palmar handen grepp , där barnet kommer att " förstå " en annan persons finger . Barnet kan lyfta och vrida huvudet vid förläggning på ryggen , men nacken är fortfarande inte stödja huvudet .

3 till 4 månader

Vid tre till fyra månader barnet har förbättrat ögonstyrning och kan följa rörelsen av ett objekt . Från och med denna punkt barnet är inte till fullo koordinera rörelser , men börjar göra insatser . Vid läggning på magen barnet nu kan höja sig upp och nackmusklerna är starka nog att stödja huvudet .

5 till 6 månader

Vid fem till sex månader barnet ska kunna sitta upprätt på egen hand i upp till 30 sekunder eller mer. Det är nu kapabel att uppfatta objekt med ulnar-palmar greppa , men ännu inte använda tummen opposition . Muskler i rygg och ben har utvecklats så att barnet rulla från rygg till mage .

6 till 9 månader

mellan sex till nio månader genomsökningen kan börja. När stöd ska barnet kunna gå korta sträckor . Genom att nu barnet kan sitta utan stöd under mycket längre tid . Det kommer att lära oss att sitta ned från en stående position och till och med ta sig in i en stående ställning. Efter nio månader barnet börjar att balansera stående ensam och ta sina första steg .

skillnaderna mellan männens och kvinnliga spädbarn

Generellt är muskulös utveckling av manliga och kvinnliga spädbarn identiska . Det är inte förrän individer når puberteten som köttansättning är differentierat. Befolkning , individuella och kulturella skillnader kan påverka tidpunkten för muskulär utveckling milstolpar i manliga och kvinnliga spädbarn . Vissa kulturer visar en liten fördel i små muskelutveckling hos honor , t. ex. i läppen och tungan artikulation . Kvinnliga spädbarn har också mildare ledband , på grund av förekomsten av kvinnliga könshormoner.

Previous:nothing Next:social trygghet information i South Carolina

Relaterade artiklar


 • koffein effekter på fostret
 • barnmorskor och hypnobirthing
 • den bästa ämnen för DNA-test
 • om Nalgene vattenflaskor
 • icke-plast vs plastflaska
 • bebisar och allergier
 • ländryggsbesvär & vulva stickningar
 • hur söker min sjukdomshistoria
 • New Jersey Medicaid regler för stödberättigande
 • information nivåer av neonatal omvårdnad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com