som fisk innehåller stora mängder kvicksilver ?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-30
Nästan all fisk innehåller en del kvicksilver . För de allra flesta , är kvicksilver i fisk inte är en hälsorisk , och fördelarna med att äta fisk överväger riskerna. Fisk med höga halter av kvicksilver , men kan skada utvecklingen av nervsystemet , enligt FDA. Av denna anledning , som gravida , kvinnor kan bli gravida och små barn bör undvika fisk som kan innehålla höga halter av kvicksilver .

Svärdfisk och Shark

Fisk kategoriseras som har den högsta halterna av kvicksilver har en genomsnittlig kvicksilver nivå på cirka 1 ppm eller högre . Stor fisk som levt ett långt liv och livnär sig på mindre fisk innehåller de högsta halterna av kvicksilver . Exempel på dessa fiskarter är svärdfisk , haj, tegelabborre och makrill . Tegelabborre inkluderar Golden bas och gyllene snapper . Enligt American Heart Association , kan exponering för föroreningar minskas genom att ta bort skinn och yta fett från dessa typer av fisk innan tillagning . Små barn och kvinnor som är gravida, ammande eller planerar att bli gravida bör undvika dessa typer av fisk. Andra människor kan äta upp till 7 gram fisk i denna kategori per vecka.

Tuna

Tonfisk är vida känd för sina positiva hälsoeffekter och är en av de vanligaste fisken val i den amerikanska kosten. Tonfiskfilé innehåller större mängder kvicksilver än konserverad tonfisk, men alla former av tonfisk --- färska, frysta och konserverade-kan innehålla en del kvicksilver. Långfenad tonfisk är en stor fisk, så det tenderar att ha högre kvicksilverhalter. FDA rekommenderar upp till 12 gram tonfisk i veckan, men bara 6 gram per vecka långfenad. Konserverad tonfisk ljus har oftast lägre halter av kvicksilver än andra tonfisk val.

Skaldjur

Vanliga fiskar val som är låga i kvicksilver omfattar räkor, sej, lax, krabba, hälleflundra och havskatt. Upp till 12 gram av dessa typer av fisk kan ätas varje vecka. Naturvårdsverket rekommenderar att konsumenterna kontrollera lokala rådgivning om fisk som fångats i lokala floder och sjöar. Kontakta din lokala hälso-avdelning för information. Om det inte finns några rådgivning tillgängliga kan du konsumera 6 uns eller mindre av den typen av fisk, men du bör inte konsumera andra typer av fiskar i samma vecka. Fryst fisk pinnar och fisk serveras på snabbmatsrestauranger görs vanligen från fisk som låg i kvicksilver. Att äta en variation av fisk kommer att bidra till att minimera eventuella negativa effekter av kvicksilver och andra föroreningar.

Previous:nothing Next:effekter av ultraviolett ljus på mögel och dammkvalster

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort tillfälliga tatueringar från huden
 • hur man hittar en barnmorska i Illinois
 • ungdomar och alkohol fakta
 • hur du kan skilja mellan aerob och anaerob respiration
 • skälen för missade menstral cykel
 • Medicaid och familjeplanering
 • hur man köper lyfta delar stol byte
 • klassiska tecken på en missbrukare på arbetsplatsen
 • hur man kan öka sperma mängden naturligt
 • hur man ska behandla kliande ben efter rakning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com