statliga sjukförsäkring biståndsprogram i Texas

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-04-07
delstaten Texas erbjuder flera medicinsk hjälp program för barn, kvinnor och äldre personer . Antagning till dessa program baseras på faktorer som till exempel intäkter , resurser , ålder, familj dynamisk och särskilda omständigheter i enskilda . Alla ansökningar och frågor för hälso-och sjukvård tillhandahålls av Texas Health och Human Services Commission ( HHSC ) .

Barn

Barn under 19 år i familjer som uppfyller vissa låga inkomster och resurskrav och inte har andra hälsa täckning är berättigade till Medicaid . Medicaid omfattar ett barn under sex månader (12 månader för nyfödda vars mödrar som omfattas av Medicaid vid tiden för födelsen ) , vid utgången av den sexmånadersperiod täckning period kommer en förnyad ansökan skickas till barnets boende .

Barn under 19 år i familjer som överstiger inkomsten kravet på Medicaid , men som uppfyller vissa inkomster krav och inte har andra hälsa täckning är berättigade till Barnens Health Insurance program ( chip) . CHIP omfattar barn till en låg kostnad inskrivning baserad på inkomst och låg kostnad recept . Täckningen är 12 månader , förnyad ansökan kommer att skickas i slutet av denna period . Ett barn som var i fosterhem på hans 18-årsdag kan vara berättigade till Medicaid genom hans 20 -årsdag , om han uppfyller vissa inkomster och resurskrav och har ingen annan hälso- täckning .

Kvinnor

För gravida kvinnor som uppfyller vissa intäkter krav och har inga andra sjukförsäkring kommer spånhuvan prenatal besök och leverans samt vård för barnet under ett år . Kvinnor i åldrarna 18 till 44 och som har låg inkomst och inget annat hälsa täckning kan kvalificera sig för kvinnors hälsoprogram. Programmet ger täckning för gynekologisk besök , filmvisningar och preventivmedel rådgivning och metoder . Om en kvinna får diagnosen bröst-eller livmoderhalscancer, kan hon uppfyller kraven för täckning om hon uppfyller kraven inkomst och har ingen annan hälso- täckning som täcker cancerbehandling. Hon kommer att behöva utvärderas av en bröst-och livmoderhalscancer Services klinik .

Personer över 65 år

Om en person över 65 år behöver kontinuerlig vård för mer än 30 dagar , kan han ha rätt till Medicaid för Long -Term Care bygger på vissa inkomster och resurskrav . Resurser inkluderar bankkonton , bankcertifikat , egendom som är inte det primära bostad , aktier, obligationer och kontanta värdet på vissa livförsäkringar. Täckningen i ett år, en förnyad ansökan kommer att skickas till bostaden eller vårdnadshavaren på fil . Om en enskild får Supplemental Security Income ( SSI ) , kommer hon kvalificerar sig automatiskt för Medicaid . HHSC kommer att skicka information till dem som uppfyller kraven för SSI , en individ kan också vara berättigade till täckning av vård i tre månader före godkännande av SSI . Medicaid får betala för kostnaden för Medicare för individer som uppfyller vissa inkomster och resurskrav . Denna täckning kommer att betala för premier , självrisker och samarbete betalar och täckning är på ett år . En ansökan om förnyelse kommer att skickas till adressen på filen . Personer som har högre inkomster , men som fortfarande behöver hjälp kan vara berättigade till Medicaid Buy -in program . Intäkter och gränser resurs är högre men den enskilde måste betala en månatlig premie för hennes täckning. En person måste arbeta, inte leva på en institution, betala inkomstskatt, får handikappersättning eller vara berättigade till SSI före resultat krav, och under de senaste tre månaderna har tjänat mer än $ 1,000.

Familjer

En förälder eller släkting vårdar ett barn under 19 år kan vara berättigade till Medicaid täckning om vissa inkomster och gränser resurs är uppfyllda.

Previous:nothing Next:hur man hittar en agent sjukförsäkring i Lafayette , Indiana

Relaterade artiklar


 • relevant tidigare sjukdomshistoria
 • förteckning av preventivmedel mediciner
 • graviditet under en radiograf
 • Barnens sjukförsäkring i Texas
 • om barnavård försäkring i Florida
 • hur man ansöker om funktionshinder parkering
 • sjukförsäkring program för barn i West Virginia
 • hur man anmäler vård missbruk hem patienten
 • hur man ska fastställa en långsiktig vård anläggning
 • klimakteriet med en äggstock
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com