testosteron tester för män

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-06
testosteron kontroller ger en stor mängd information för läkare att avgöra en människas fysiska hälsa . Läkare använder dessa tester för att kontrollera fysiska status män och pojkar lika. Många allvarliga sjukdomar är kopplade till hur väl en manlig kropp producerar testosteron och män i alla åldrar bör kontrollera med sin läkare om de tror att ett problem existerar .

Puberteten

Samtidigt som det finns en variant av när puberteten är att börja , ibland finns det en medicinsk anledning till varför det inte börjar i tid . Testosteron tester är ofta beställs hos män när det finns ett bevis för försenad utveckling . Symtom på fördröjd pubertet inkluderar den långsamma utvecklingen av muskelmassa , brist på fördjupning av röst , lite eller ingen tillväxt av kroppshår eller långsam eller fördröjd tillväxt av testiklarna och penis . Vad som orsakar denna försening är oftast resultatet av testiklarna inte producerar tillräckligt med testosteron . Läkare kan också beställa en testosteron testa om en ung pojke andas tecken på pubertet före 10 år gammal . Dessa tester söker efter tumörer eller kongenital adrenal hyperplasi , två främsta orsakerna till tidig pubertet hos pojkar

infertilitet och Sex

Vissa män upplever onaturligt höga nivåer av östrogen . Testosteron konverterar naturligt för östrogen , men när denna händelse är överaktiv , är resultatet inte tillräckligt med testosteron och ett överflöd av östrogen i kroppen . Höga nivåer av östrogen hos män lurar hjärnan att tro att tillräckligt med östrogen görs . Hjärnan saktar sedan den naturliga produktionen av testosteron och kroppen inte kan fungera korrekt .Män som tar testosteron tester för att kontrollera denna nivå kan redan vara problem . Några av dessa problem är infertilitet , minskad sexlust och erektil dysfunktion. Symtomen omfattar brist på skägg eller kroppsbehåring , minskad muskelmassa och utvecklingen av bröstvävnad , ett tillstånd som heter gynekomasti

allvarliga hälsoproblem

Testosteron test kan också kontrollera om prekursorer till allvarliga hälsotillstånd hos män . . Tumörer , aids och hiv , testikelcancer och hypotalamus eller hypofyssjukdomar kan alla bestämmas genom ett blodprov testosteron test .Med ett allvarligt medicinskt tillstånd , är tidig upptäckt viktig . Män som tror att deras testosteronnivåer kan vara för hög eller låg bör kontakta sin läkare för ett test så snart som möjligt .

alkohol-och drogforskning

En man kan behöva ha en testosteron test om han har en långvarig användning av alkohol och vissa droger . Alkoholism, liksom leversjukdom , kan sänka testosteronnivåer , så får läkemedel som steroider . Andra läkemedel såsom antiepileptika , barbiturater och Clomiphene kan också få en negativ effekt på en mans testosteron nivåer . Dessa läkemedel kan öka testosteronnivåerna .

Previous:nothing Next:Vilka är användningsområdena för beta salva ?

Relaterade artiklar


 • spädbarn ryggrad utveckling
 • utöva näring & immunfunktion
 • enzymer för anfall hos barn
 • hur man gör ett piller kross
 • höftproblem för tonåringar
 • Vilka är ingredienserna i kirurgisk anda ?
 • barn sorg stödgrupper
 • massmedia och våld i hemmet
 • Iowa sjukhem förordningar
 • Vad är Kid ’s hjälptelefon ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com